A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути

Всеукраїнський День працівників культури та аматорів народного мистецтва

Всеукраїнський День працівників культури та аматорів народного мистецтва

Цей день – свято не лише тих, хто працює в галузі, а й кожної людини, як присвячує своє дозвілля мистецтву, намагається реалізувати себе як особистість через творчість, захоплюється традиційною культурою нашого народу.

11:03 11.11.2019

Мовний КВЕСТ "МОВА починається з ТЕБЕ!"

Мовний КВЕСТ "МОВА починається з ТЕБЕ!"

Надзвичайний та душевний, цікавий та пізнавальний, енергійний та інтелектуальний! Так можна сказати про сьогоднішній день Української писемності та мови, проведений Центральною бібліотекою Чорноострівської селищної ради у Миколаївській гімназії ім Героїв Небесної Сотні. Українська мова звучала у пісні, поезії, спілкуванні. Команди "Мовознавці" та "Українські чуваки" змагалися в ерудованості, активно, із захопленням виконували завдання мовного квесту. Доповненням заходу стала книжкова виставка. "Спіши у храм рідного слова".

11:33 08.11.2019

Хай не згасне ваша віра в щедрість людської доброти

Хай не згасне ваша віра в щедрість людської доброти

В Чорному Острові  вітали  із професійним святом людей, чия праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла – працівників соціальної сфери! Це свято тих, хто постійно опікується проблемами людей, забезпечує їх потреби. В Чорному Острові функціонують: Територіальний  центр соціального обслуговування населення – директор Зінаїда Андріївна Бандирська;  Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний центр матері і дитини» – директор Любов Вікторівна Кисіль; Державний заклад «Хмельницький обласний соціальний гуртожиток для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» – директор Віра Григорівна Данилюк та Чорноострівський селищний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – директор центру Олена Миколаївна Шинькова, провідний спеціаліст Людмила Анатоліївна Римар,  спеціаліст по соціальному захисту виконавчого комітету Чорноострівської селищної ради Тетяна Леонідівна Зозуля.  Присутніх привітав  селищний голова Михайло Семенович Дзісь. Вихованці Чорноострівської ДМШ, директор  міського Будинку культури Валентин Маговкін та народний аматорський ансамбль української пісні «Чорноострівчанка» подарували працівникам соціальної сфери свої мистецькі подарунки.

14:58 05.11.2019

Бібліотечні заклади підвищують  кваліфікацію

Бібліотечні заклади підвищують кваліфікацію

Сьогодні у новоствореній центральній бібліотеці Чорноострівської селищної ради відбувся навчальний семінар бібліотечних працівників «Орієнтуємось на потреби громади. Як будувати стосунки з потенційними користувачами».

13:54 31.10.2019

14 жовтня: Покрова, День козацтва і захисника України

14 жовтня: Покрова, День козацтва і захисника України

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято – День захисника України. 14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І. до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами. 2014 року українське суспільство відреагувало на російське збройне вторгнення, внаслідок чого підсилилися європейські та антирадянські тенденції декомунізації. Президент України Петро Порошенко встановив 14 жовтня святкування Дня захисника України й скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого.

15:06 16.10.2019

«Козацькому роду – нема переводу»

«Козацькому роду – нема переводу»

Українське козацтво має довгу уславлену історію. Перші офіційні згадки про козаків можна знайти ще у 1492 році. Саме тоді запорожці нанесли нищівну поразку турецькій воєнно-морській галері і визволили з полону своїх побратимів. Ось з цієї розповіді і починаються літописи про мужні подвиги і легендарні походи козаків.

13:29 08.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь