A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути

Пісенний скарб «Берегині»

Пісенний скарб «Берегині»

В мальовничому куточку на Побужжі є красиве село Грузевиця, знане не лише своїми краєвидами, а й співучими та талановитими людьми. Одного разу зібрались сільські жіночки та й стали наспівувати пісні, згадувати ті, що співали їм їхні мами та бабусі.  Що згадали, записали у зошит. Так при сільському будинку культури утворився фольклорний ансамбль з символічною назвою  «Берегиня».(2003р.) Адже його  учасники  є берегинями, хранительками старовинних автентичних пісень. Зараз колектив гордо носить звання народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Берегиня». Тому Із уст в уста, з покоління в покоління передаються народні пісні. І не просто пісні, а здебільшого рідкісні, самобутні, місцеві фольклорно-пісенні матеріали. Творчість «Берегині» широко відома. Адже вона постійно бере участь в різних фестивалях, конкурсах та стає їх дипломантами, призерами. Бо її учасниці переносять глядача у далеке минуле села, знайомлять зі звичаями, обрядовими дійствами, народними святами, піснями та  побутом. А все це є золотим фондом подільської духовної культури. І цей фонд наші «Берегині» поповнюють, плекають, передають своїм нащадкам. Нам дуже приємно, що цей колектив вчора став учасником Всеукраїнського фестивалю народної творчості «Я українка», який проходив у Хмельницькому музично-драматичному Театрі ім. М. Старицького. Колектив став центром уваги глядачів, які зібрались цього дня. Старовинні пісні, автентичний одяг та речі побуту цікавили всіх. Вітаємо колектив з успіхом. Низький уклін  та  щира дяка «Берегині» за збереження народних традицій.  За те, що даруєте усім радість і душевний спокій! Многая літа вам!

13:52 02.06.2021

Асоціація міст виступила проти низки законопроєктів про забудову

Асоціація міст виступила проти низки законопроєктів про забудову

Під час засідання Правління Асоціації міст України під головуванням Голови АМУ, Київського міського голови Віталія Кличка, яке відбулося 22 квітня 2021 року, було розглянуто важливі питання в сфері містобудування. Засідання відбулося в режимі відеоконференції. Хмельниччину на заході представляли голова Хмельницького регіонального відділення АМУ, мер Хмельницького Олександр Симчишин і міський голова Славути Василь Сидор. Члени правління Асоціації міст України одноголосно ухвалили Рішення, в якому висловлена позиція категоричної непідтримки законопроєктів №4561 та №4562 як таких, що шкодять місцевому самоврядуванню і не забезпечують досягнення поставленої мети.

12:31 02.06.2021

Співчуваємо, сумуємо, пам’ятаємо

Співчуваємо, сумуємо, пам’ятаємо

В це неможливо повірити, це неможливо усвідомити. Але сталося непоправне. Відійшов у вічність Казіміров Олександр Андрійович, прекрасна   людина, чий внесок у розвиток культури громади неможливо переоцінити. Свідченням цього є його багаторічна гідна і високопрофесійна праця директором літературно-краєзнавчого музею поета-байкаря Л. І. Глібова у смт. Чорний Острів. Нас залишила людина чистої душі, відкритого і доброго серця. Він жив, радів світу, людям, що оточували його. Передчасна смерть – це велика втрата для всіх оточуючих.

15:31 27.05.2021

Зустріч з представниками ДПІ м. Хмельницького

Зустріч з представниками ДПІ м. Хмельницького

21.05.2021 р. о 10.00 год відбулася зустріч із начальником ДПІ у м. Хмельницький ГУ ДПС у Хмельницькій області Анатолієм ЩЕПАНСЬКИМ та головним державним ревізійним інспектором відділу адміністрування акцизного податку, контролю за обігом марки акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області Лесею БОЙЦОВОЮ з питань декларування акцизного податку, недопущення випадків без ліцензійної торгівлі.

15:52 21.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь