A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числ

Дата: 01.04.2022 15:43
Кількість переглядів: 606

Фото без опису Шановні мешканці громади !

19 березня 2022 року  КМ України затверджена Постанова  № 333

«Про порядок  компенсації витрат за тимчасове розміщення  внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися  у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат  на проживання, в тому числі на оплату ЖКП»

Враховуючи, що переважна кількість осіб, з числа ВПО проживають у будинках, власниками яких є жителі нашої громади, доводимо до вашого відому права і порядок отримання таких компенсаційних виплат.

Хто має право на отримання компенсації?

Кожений  власник домогосподарства, віком від 18 років, який  безкоштовно, починаючи з 01.04.2022 року,  прихистить в своїй домівці вимушених переселенців /ВПО/ з постраждалих регіонів, зможе отримати державну компенсацію на покриття витрат та оплату житлово-комунальних послуг.

Які регіони України віднесені до постраждалих регіонів?

Це, Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Київська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська, м. Київ.

Як отримати компенсацію?

Для отримання компенсації власнику житла необхідно звернутися до Чорноострівської селищної ради, для внесення такого житла, на яке буде відшкодовуватись витрати за комунальні  послуги до загальнодержавного реєстру на  веб-ресурсу «Прихисток» доступних для безоплатного розміщення ВПО, в Чорноострівській громаді

Період подачі документів до сектору цивільного захисту та ЖКГ?

-  на теперішній час  подачу документів можливо подавати після отримання особами, які проживають в ваших домогосподарствах, довідку ВПО у відділі праці та соціального захисту населення Чорноострівської селищної ради.

 Відділ праці та соціального захисту населення, в цей період буде працювати щоденно з 8:45 до 17:00, включно суботу та неділю.

- починаючи з 30.03.2022 року, всі органи соціального захисту розпочали видавати такі довідки;

 - в наступний період, власник житла зобов’язаний повідомити сектору цивільного захисту та ЖКГ, не пізніше наступного для після розміщення ВПО, з  подальшим повідомленням дня вибуття ВПО.

 Звертаємо вашу увагу, що період проживання в ваших оселях  осіб, з числа вимушено переселених, до дня отримання довідки ВПО, відшкодовуватися не буде. Виплати розпочнуться з квітня 2022 року.

Чому не буде відшкодовуватися сума компенсації до березня 2022 року?

- Український  Уряд вивчивши досвід європейських країн, прийшов до висновку, що не раціонально використовувати державні  кошти на швидке будівництво будь-якого тимчасового житла ( ангари, палатки тощо ).

Поселення переміщених осіб дасть можливість:

            -  забезпечити безкоштовним житлом постраждалих осіб;

            - надати додаткове джерело доходу особам, які можуть надати житло для проживання ВПО.

- Саме ці аргументи стали підставою для прийняття  Постановии КМ України № 333 від 19.03.2022 року

Куди звертатися для реєстрації на отримання компенсації на ЖКП?

- мешканці старостатів подають заяву старостам сіл;

- мешканці сіл Мар’янівка, Вовча Гора та смт Чорний Острів – в сектор цивільного захисту та ЖКГ.

Які документи необхідно подати ?

- заяву, в якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб;

-Копія документа, що посвідчує право власності на житлове приміщення, доступне для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб;

-Копії документів, що посвідчують особу власника житлового приміщення (паспорт, код);

-Довідку про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги (газ, електроенергія, водопостачання);

-Довідка про відкриття рахунку в банку;

-Довідка про отримання статусу внутрішньо переміщеної особи;

-Копії документів, що посвідчують особу внутрішньо переміщеної особи (паспорт, код).

Для отримання компенсації власник житлового приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до виконавчого комітету селищної ради заяву за формою згідно з додатком 1. Зазначена заява розглядається в термін до п’яти днів, з урахуванням відвідування ( в разі потреби) приміщення, яке виділено для проживання ВПО. Не можуть бути використані приміщення для проживання ВПО – підвали, технічні приміщення, гаражі тощо.

 До 20 числа наступного місяця буде здійснена виплата компенсації комунальних послуг, на карту, яка буде вказана заявником. Також важливою умовою для отримання компенсації для власників житла є відсутність боргів за комунальні послуги.

На яку суму компенсації може розраховувати власник житла?

Розмір компенсації становитиме 14,77 за одну особу (в тому числі діти) на добу.. Точна сума залежатиме від кількості прийнятих переміщених осіб та кількості днів, які вони проживають  у  вашому домогосподарстві.

Формула:  к-ть осіб  х к-ть прожитих днів х 14,77 грн.= сумі випоати

Доприкладу:  3 особи х 30 дні х 14,77 грн. = 1329,3 грн.

 

Чи втрачає власник домогосподарства право на отримання попередньо призначених пільг, субсидій на житлово-комунальні послуги?

Ні, попередньо призначені компенсації виплати,  визначені державними програмами,  залишаються за власниками домогосподарств.

Шановна громадо! Дякуємо вам за добро, яке ви робите, за вміння співчувати, за бажання допомогти та розділити чиюсь біду.  Добро воздасться добром. Миру нам! Разом до перемоги!

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь