A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Шановні мешканці громади та керівники підприємств, установ, організацій!

Дата: 01.03.2024 10:34
Кількість переглядів: 531

Адміністрація Чорноострівського комунального підприємства «Рембуд» повідомляє Вас про встановлення тарифів на послугу з вивезення твердих побутових відходів для таких категорій споживачів:

-для населення в сумі 29,65грн на одну людину за один місяць;

-для бюджетних організацій – 254,10 грн за один метр кубічний;

-для підприємств, установ, організацій всіх форм власності- 254,10 грн за один метр кубічний.

Просимо Вас з 01.03.2024 року звертатися в адміністрацію КП «Рембуд» для укладання договору за адресою:

смт Чорний Острів, вул..Антонівське шосе, 1/1 (бувший будинок побуту), І поверх.

Принагідно доводимо до Вашого відома наступне

Відповідно ст.1 Закону України «Про управління відходами» утворювач відходів - фізична особа, юридична особа, в результаті діяльності якої утворюються відходи. Відповідно до ст..31 даного Закону утворювачі побутових відходів   зобов’язані укладати договори з виконавцем послуги з управління побутовими відходами та вносити у встановленому порядку плату за послугу з управління побутовими відходами та забезпечувати передачу побутових відходів до системи управління побутовими відходами. Відповідно до ст..33 послуга з управління побутовими відходами є комунальною послугою і надається відповідно до законодавства про житлово-комунальні послуги. Суб’єкти господарювання, які здійснюють збирання та перевезення побутових відходів, визначаються органами місцевого самоврядування на конкурсних засадах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Виконавець послуги з управління побутовими відходами укладає договори із споживачами послуги.

Норми надання послуги з управління побутовими відходами визначаються органом місцевого самоврядування.

Відповідно до ст..34 Закону України «Про управління відходами» плата за послугу з управління побутовими відходами визначається на основі тарифу на послугу з управління побутовими відходами та норм надання послуги.

Тариф на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифи на збирання, перевезення, відновлення, видалення побутових відходів встановлюються органом місцевого самоврядування.

Розрахунок тарифу на послугу з управління побутовими відходами здійснює виконавець послуги. Встановлення тарифів, передбачених цією статтею, нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на надання відповідних послуг не допускається.

Відповідно до ст..7 та ст..25  ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом, а також оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами. Споживач зобов’язаний інформувати управителя, виконавців комунальних послуг про зміну власника житла (іншого об’єкта нерухомого майна) та про фактичну кількість осіб, які постійно проживають у житлі споживача, у випадках та порядку, передбачених договором.

Відповідно до ст..9 цього ж Закону Споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця. Споживач не звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним до укладення відповідного договору. Дієздатні особи, які проживають та/або зареєстровані у житлі споживача, користуються нарівні зі споживачем усіма житлово-комунальними послугами та несуть солідарну відповідальність за зобов’язаннями з оплати житлово-комунальних послуг. Споживач щомісяця вносить однією сумою плату виконавцю комунальної послуги.

ВАЖЛИВО!!! В ст..11 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» зазначено застосування соціальних нормативів, а саме:

- При наданні житлово-комунальних послуг застосовуються державні соціальні нормативи у сфері житлово-комунального обслуговування, встановлені законодавством.

- Передбачені законодавством пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг виплачуються споживачу в грошовій формі у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

В ст..13 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» зазначено порядок укладання, зміни і припинення договорів про надання комунальних послуг

-Договір про надання комунальної послуги укладається між виконавцем відповідної послуги та споживачем або особою, яка відповідно до договору або закону укладає такий договір в інтересах споживача,

-З пропозицією про укладання договору про надання комунальних послуг або про внесення змін до нього  може звернутися будь-яка сторона, надавши письмово другій стороні проект відповідного договору, складений згідно з типовим договором.

-Якщо споживач (інша особа, яка відповідно до договору або закону укладає такий договір в інтересах споживача), який отримав проект договору від виконавця комунальної послуги, не повідомив протягом 30 днів про свою відмову від укладання договору та не надав своїх заперечень або протоколу розбіжностей до нього, а вчинив дії, які засвідчують його волю до отримання відповідної комунальної послуги від цього виконавця, договір вважається укладеним у редакції, запропонованій виконавцем комунальної послуги, якщо інше не передбачено цим Законом.

Необґрунтована відмова споживача (іншої особи, яка відповідно до договору або закону укладає договір в інтересах споживача) від укладання договору є підставою для припинення в односторонньому порядку виконавцем надання відповідної комунальної послуги такому споживачу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь