Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відкриття меморіальної дошки на честь захисника України Романовського Іллі

Дата: 20.02.2024 21:14
Кількість переглядів: 368

Фото без описуЧас…! У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України – особливі. На шляху боротьби за Незалежність український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок.

25 вересня 2023 року наша громада втратила частину душі, земляка, справжнього воїна, нашого Героя Романовського Іллю Володимировича, уродженця с. Мар’янівка.

Сьогодні, у День Героїв Небесної Сотні, на території Чорноострівського ліцею відбулося відкриття Меморіальної дошки на честь Романовського Іллі Володимировича, який загинув під час бойових дій у російсько-українській війні. Герой віддав за рідну країну та українців найцінніше – своє життя!

На церемонії відкриття меморіальної дошки були присутні Чорноострівський селищний голова Михайло Дзісь, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лукомська, представник Збройних Сил України старший солдат Якимчук Андрій, представник благодійного фонду «Ми поруч» Олександр Попіль, побратими Іллі, педагогічний та учнівський колектив ліцею, старости сіл, жителі селища.

Ілля був патріотом, людиною високої честі та моралі, добрим і чуйним, не по роках серйозним і справедливим, мав високий авторитет у колі друзів та знайомих. Він був справжнім українцем, вихованим своєю родиною, школою, громадою.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано побратимам Героя. Освячення дошки провели настоятель костелу Внебовзяття Пресвятої Діви Марії отець Віктор, настоятель храму святого Андрія Первозванного отець Василь, настоятель церкви Преображення Господнього отець Віталій.

Усі присутні на заході віддали шану герою у хвилині мовчання, поклали квіти до меморіальної дошки та до могили загиблого.

Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини, а коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Ілля Романовський поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі.

Ілля назавжди буде в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.

Спочивай наш Герою! Твій подвиг не буде забутим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь