A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

З Днем ракетних військ і артилерії та Днем інженерних військ!

Дата: 03.11.2023 11:38
Кількість переглядів: 87

Фото без опису3 листопада Збройні Сили України відзначають професійне свято одного з наймогутніших родів Сухопутних військ - День ракетних військ і артилерії.

Передумовою для встановлення пам'ятного дня стали події Другої світової війни, а саме - початок операції із визволення Києва в 1943 році. Масове застосування артилерії дало можливість у боях та військових операціях здобути вогневу перевагу над ворогом та досягти кінцевої мети операції.

Нині ракетні війська та артилерія - це ті, хто стоять на першій лінії фронту. Їх називають "богами війни", і вони є основною вогневою силою військових операцій, вражаючи рухому силу, танки, артилерію, авіацію та об'єкти протиповітряної оборони противника. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року багато в чому саме завдяки українській артилерії та ракетним військам вдалося переломити хід війни.

Також 3 листопада - День інженерних військ України. Це свято професійне для всіх військовослужбовців інженерних військ. З'явилося воно завдяки Указу Президента України Леоніда Кучми у 1999 році.

Інженерні війська – вид Спеціальних військ Збройних сил України, які виконують завдання як на фронті так і в тилу під час бойових дій, допомагають вирішувати логістичні або захисні завдання. Інженерні війська супроводжують різні підрозділи, від піхоти та моторизованих до аеромобільних та повітряних сил.

Враховуючи важливу роль ракетних військ і артилерії, інженерних військ у захисті суверенітету та державної незалежності, виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради приєднується до привітань на адресу всіх, хто пов’язав свою професійну діяльність і свій громадянський обов’язок з Збройними Силами України.

Сердечно вітаємо військовослужбовців, ветеранів та їх родини зі святом, бажаємо всім міцного здоров’я, злагоди, оптимізму, наснаги, нових славетних перемог та вигнання всіх ворогів за кордони нашої держави.

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь