A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Статус безробітного: оновлено порядок реєстрації в службі зайнятості

Дата: 24.05.2023 12:13
Кількість переглядів: 93

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 № 446 внесені зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.

Відповідно до нововведень, що набули чинності 10 травня 2023 року:

  • реєстрація, перереєстрація зареєстрованих безробітних, припинення  реєстрації здійснюється через Портал Дія, мобільний додаток Порталу Дія або безпосередньо під час відвідування центру зайнятості;
  • внутрішньо переміщені особи, під час дії воєнного стану, які не мають необхідних документів для реєстрації передбачених цим Порядком, можуть отримати статус безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури;
  • до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру за направленням центру зайнятості можуть залучатися не тільки зареєстровані безробітні, а і особи, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення без припинення трудових відносин;
  • право на достроковий вихід на пенсію за віком можуть отримати особи, трудовий договір з якими було розірвано з ініціативи власника або у зв’язку із змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, скороченням чисельності або штату працівників і до досягнення ними пенсійного віку залишилось не більше півтора року. Ця норма законодавства діє за таких умов:
  1. реєстрація особи у центрі зайнятості впродовж 30 календарних днів з дати звільнення
  2. відсутність для особи протягом 7 календарних днів підходящої роботи відповідно до статті 46 Закону України «Про зайнятість населення»
  3. наявність страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі.

Під час відвідування центру зайнятості, візьміть з собою перелік необхідних документів: паспорт або інший документ, що підтверджує громадянство України; довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; документ про освіту; документ, що підтверджує припинення зайнятості (трудова книжка, наказ від роботодавця); військово-обліковий документ.

До відома: з початку року Хмельницькою обласною службою зайнятості працевлаштовано понад три тисячі громадян, в тому числі 1889 зареєстрованих безробітних. Станом на 22 травня на обліку перебуває 2967 безробітних осіб.

Довідки за телефоном: (096)045-60-10, (093)027-05-11. Телеграм-чат «Підтримка ДСЗ Хмельницький» https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь