A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

26 квітня - День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 11:13
Кількість переглядів: 181

26 квітня 2023 року виповнюється 37 років від трагедії внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя сотень тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології України, Європи та світу.

Чорнобильська катастрофа стала попередженням усьому людству, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією.

В момент вибуху і подальшого руйнування 4-го енергоблоку Чорнобильнської АЕС стався великий витік радіації який пофарбував ліс, що знаходиться неподалік станції, в яскраво рудий колір. З того часу йому дали назву «Рудий ліс». Саме у цьому лісі «окопувались» російські солдати на початку повномаштабного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року. Окупанти знаходилися на території Чорнобильської АЕС п'ять тижнів. За цей час з'являлася інформація про локальні пожежі в Чорнобильській зоні, загасити які Україна не могла через окупантів. Крім того, станція залишалася без електрики, яка необхідна зокрема, для охолодження відпрацьованого палива.

Станцію звільнили 31 березня 2022 року.

Сьогодні, 37 років потому, ми низько вклоняємося тим, хто не шкодував своїх сил і здоров’я, аби зупинити згубні наслідки Чорнобильської катастрофи.

Ми вдячні усім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які у надзвичайно складних, екстремальних умовах діяли мужньо, професійно, не шкодуючи свого життя і здоров’я, з честю виконали свій службовий і громадянський обов’язок.

Відповідно до заходів Комплексної програми «Піклування» Чорноострівської селищної ради на 2023 рік усім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, що проживають на території громади перерахована щорічна допомога з видатків місцевого бюджету.

Але, героїзм та стійкість проявлені вами, наші ГЕРОЇ – БЕЗЦІННІ!

 

З повагою

виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь