A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Шановні мешканці Чорноострівської громади!

Дата: 13.04.2023 11:44
Кількість переглядів: 130

Фото без описуЗ 01 квітня по 15 травня в нашій громаді проводиться акція «За чисте довкілля». Рішенням виконавчого комітету закріплені території загального користування для прибирання за підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності.

За минулі роки нашою громадою багато зроблено в сфері поводження з відходами: придбано сміттєвоз, контейнери для сміття, збудовано 41 контейнерний майданчик, на відміну від інших громад. Найбільшим досягненням є те, що вивозом побутових відходів охоплено всі населені пункти громади. Наразі не потрібно шукати місця, куди вивезти сміття. Добросовісні громадяни збирають відходи, і в день вивозу згідно графіка, виносять його у визначене місце. В селах, де є контейнерні майданчики, мешканці виносять сміття в контейнери.

Але є й не добросовісні громадяни, які й надалі виносять і навіть вивозять великі об’єми побутових відходів в яри, ліси, посадки. Ось в селі Вовча Гора викинули сміття просто на узбіччя дороги, не довезли до контейнерного майданчика всього 50 метрів.  Можливо це зроблено навмисне. Це ж яку потрібно мати неповагу до своїх сусідів, родичів, дітей, щоб так вчинити?! Дана територія була закріплена за колективами Чорноострівської музичної школи та Центральної бібліотеки. З 2016 року вони кожного року доглядали узбіччя дороги, вирубували поросль, вивезли тонни сміття, які накидали не вони, а мешканці села Вовча Гора. Вчителі музики, бібліотекарі, техпрацівники роками визбирували сміття своїми «музичними» пальцями, а переважна більшість їх навіть не мешканці нашої громади. Ці тендітні жінки залучали своїх чоловіків, друзів, щоб зробити чистим узбіччя дороги, насамперед, для мешканців села Вовча Гора, тому, що самі вони бували там тільки двічі на рік, під час прибирання.

Просимо Вас, шановні земляки, дотримуватись санітарних правил і просто правил співіснування на спільній території. Закликаємо Вас прибрати прилеглі території до Ваших садиб та від садиб до середини дороги, як затверджено рішенням виконкому!

Будьте прикладом своїм дітям, бо як вчиняєте Ви, так в майбутньому будуть вчиняти Ваші діти!

Окремо хочемо зазначити про прибирання на кладовищах! Ви всі бачили, як в минулі роки були прибрані кладовища по всіх населених пунктах громади, впорядковані, збудовані огорожі. Багато зроблено силами волонтерів, старост сіл, працівниками комунальних закладів, за що їм неймовірна подяка! Ця робота продовжується і сьогодні. На кладовищах обладнані місця для збору сміття. Просимо Вас, не викидайте сміття посеред кладовища або по його периметру, подумайте про те, хто буде прибирати ці ділянки. Майте повагу до чужої праці, праці волонтерів, які, зазвичай навіть не мешканці села і не мають похованих родичів на кладовищі.

Якщо кожен з нас не пройде байдуже повз кинутої пляшки, зупинить людину, що смітить на наших очах, відгукнеться на заклик провести суботник та прийме в ньому участь, навчить дитину правилам культурної поведінки на вулиці – ми будемо жити в чудовій та чистій громаді. Все залежить тільки від нас!

Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь