A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ І ВИПЛАТИ ГРОМАДЯНАМ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА ДЕРЖАВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ОСОБАМ, ЯКІ НЕ МАЮТЬ ПРАВА НА ПЕНСІЮ, ТА ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ І ДЕРЖАВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ НА ДОГЛЯД

Дата: 15.03.2023 15:08
Кількість переглядів: 108

Відповідно до ст.2 Закону України «Про встановлення додаткових правових та соціальних гарантій для громадян республіки Польща, які перебувають на території України» громадяни Республіки Польща під час перебування на території України мають право, зокрема, на соціальні виплати (державну допомогу) згідно із законодавством України.

Такі виплати (допомога) призначаються після виконання умов та критеріїв, встановлених законодавством України, що їх регулює, починаючи з місяця, в якому подано заяву про здійснення виплати, але не раніше місяця, в якому громадянин Республіки Польща перетнув державний кордон на в’їзд в Україну. Соціальні виплати (державна допомога) здійснюються (надаються) після подання декларації про майновий стан і доходи тим громадянам Республіки Польща, які отримали реєстраційний номер облікової картки платника податків відповідно до законодавства України.

Під час подання заяви громадяни Республіки Польща пред’являють паспортний документ іноземця, іноземці та особи без громадянства – паспортний документ іноземця та посвідку на постійне проживання або посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ПЕНСІЙ УКРАЇНСЬКИМ ПЕНСІОНЕРАМ, ЩО ТИМЧАСОВО ПЕРЕБУВАЮТЬ У ПОЛЬЩІ

Пенсіонери, які отримували пенсію в Україні та тимчасово перебувають у Польщі, можуть перевести пенсійні виплати шляхом подачі документів через Установу соціального страхування Республіки Польща (#ZUS).

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Пенсійним фондом України підготувало роз’яснення для такої категорії осіб.

Покрокову інструкцію, як це зробити та які саме документи необхідно подати можна подивитися в інфографіці: https://bit.ly/3KHFQbY.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь