A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

1 березня - Всесвітній день цивільної оборони

Дата: 01.03.2023 12:45
Кількість переглядів: 99

Фото без описуВсесвітній день цивільної оборони відзначається 1 березня з метою пропаганди знань про цивільну оборону і підняття престижу національних рятувальних служб.

У 1931 році з ініціативи декількох держав французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі «Асоціацію Женевських зон – «зон безпеки»» для створення шляхом двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена на Міжнародну організацію цивільної оборони (МОЦО). В 1972 році МОЦО отримала статус міжурядової організації. Зараз в МОЦО входять 50 країн, ще вісім держав мають статус спостерігача. Участь України в МОЦО в якості спостерігача оформлена згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 25.07.1998 р.

День 1 березня був обраний не випадково. Саме в цей день набрав чинності устав МОЦО, який схвалили 18 держав.

У День цивільної оборони в Україні проводиться навчальна евакуація в школах і дитячих садах. У містах включають навчальну сирену. Часто в цю дату проводяться різні семінари та відкриті уроки з самозахисту та основ першої медичної допомоги.

Дітей і дорослих вчать шукати найбезпечніше місце в будівлі або на вулиці під час події, правильно надягати хімічний костюм або протигаз, користуватися компасом.

У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільної оборони особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення. У цю дату можна записатися на курси першої медичної допомоги або семінар з основ військової безпеки.

Пройти навчання можна навіть онлайн, якщо немає можливості відвідувати живі уроки. Наприклад, минулого року МОЗ України 1 березня випустило відеокурси з порятунку людини у критичній ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь