A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Дякуємо за допомогу!

Дата: 23.12.2022 14:59
Кількість переглядів: 134

Фото без описуВиконавчий комітет Чорноострівської селищної ради висловлює слова вдячності настоятелю Костелу Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії отцю Віктору за чергове надання безкоштовної допомоги для забезпечення осіб з числа ВПО, які в грудні місяці прибули на тимчасове проживання в Чорноострівську громаду. Також для забезпечення «Пунктів незламності», які  розпочнуть свою роботу,  відповідно до Постанови КМ України  від 17.12.2022 року № 1401, у разі загрози та/або виникнення надзвичайних ситуацій.

На теперішній час в громаді проживає 422 особи з числа ВПО, в тому числі  73 особи, які переїхали за останній період з Херсонської області. Зазначимо, що кожна особа тимчасово  зареєстрована у відділі праці та соціального захисту населення Чорноострівської селищної ради. Офіційним документом на отримання будь-якої допомоги є видана громадою довідка ВПО. Селищна рада співпрацює з 10-ма Благодійними фондами, які надають допомогу у забезпеченні дровами та продуктами харчування, матрацами та білизною, засобами гігієни та миючими засобами, ліжками, розкладачки, одягом та іншими необхідними для життя предметами. 

Значну допомогу переселенцям надають жителі нашої громади. Держава виплачує щомісячну допомогу у розмірі 2,0 тис. грн. на дорослу особу, 3,0 тис. грн. на дітей та осіб з інвалідністю. Це стабільний дохід, але, кожний  з нас розуміє, що крім харчування та ліків потрібні і інші щоденні предмети і речі для життя. Тому підтримка кожного хто долучається є неоцінимою. А в нашій Чорноострівській громаді небайдужих жителів, підприємців, доброчинників достатньо.

​Ряд Фондів здійснює грошову виплату на особисті банківські рахунки ВПО. За період з початку воєнного стану в громаді тимчасово проживало майже 2,0 тисячі таких осіб.

​26.12.2022 року з 10:00 БФ «Посмішка ЮА» розпочне реєстрацію осіб з числа ВПО для виплати чергової грошової допомоги. 

Реєстрація проходитиме в адміністративному  приміщенні  Грузевецького старостату, с. Грузевиця та в приміщенні Територіального центру соціального обслуговування у смт. Чорний Острів.

29.12.2022 року доброчинники міста Хмельницького спільно з працівниками Чорноострівської Центральної бібліотеки проведуть захід для дітей з сімей ВПО.
​Залучена допомога дала можливість не використовувати кошти місцевого бюджету на протязі 2022 року.

Тримаймо стрій! Все буде Україна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь