A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Дата: 30.11.2022 16:47
Кількість переглядів: 145

Фото без описуЩорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Період кампанії охоплює наступні важливі дати:

     25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

     1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

     2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

     3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

     5 грудня – Міжнародний день волонтера;

     6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

     10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

«16 днів проти насильства»  –  це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Фото без опису

 

Що таке насильство у сім’ї?

Насильство у сім’ї – це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї стосовно іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному та психічному здоров’ю. Насильство є одним із засобів, що забезпечують панування однієї людини над іншою. Це такий примус, така шкода, що здійснюються поза волі тих, проти кого вони спрямовані.

Фото без опису

 

Які бувають види насильства?

Існують кілька видів насильства: фізичне, економічне, психологічне та сексуальне.

Проявами фізичного насильства є: побої, нанесення фізичних каліцтв, перешкоджання вільному пересуванню, сплановані ситуації, що можуть загрожувати вашому здоров’ю та життю, погрози зброєю та іншими предметами, що можуть завдати фізичної шкоди, а також позбавлення допомоги під час вагітності або хвороби.

Видами економічного насилля вважають: позбавлення їжі чи води, пошкодження чи руйнування особистого майна, вилучення власних коштів та речей, обмеження чи позбавлення доступу до житла, примушення до жебракування, заборона або примушення працювати, заборона навчатися.

Психологічне насильство – це, коли погрожують вбивством, каліцтвом, контролюють у всьому, поводяться зневажливо, погрожують відібрати дітей, переслідують, лякають, цькують, звинувачують.

Видами сексуального насильства вважають: примушення займатися проституцією, вступати у небажані статеві стосунки, жартують про людину, виголошуючи фрази із сексуальним підтекстом.

У ситуації домашнього насильства головне не мовчати!  Ви можете зателефонувати на Національну гарячу лінію 116 123, фахівці якої вас зможуть проконсультувати та повідомити, куди в області можна звернутися за допомогою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь