A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2022 14:32
Кількість переглядів: 263

Фото без описуВ останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно визволені від німецько-фашистських загарбників. Пам’ять про тих, хто не шкодував себе, рятував землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині.

День визволення України від фашистських загарбників - це день пам’яті, який відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, у день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

8 березня 1944 року від німецьких окупантів було визволено Чорний Острів. У боях за селище та його околиці загинуло 220 воїнів різних національностей, які покояться у братській могилі в селі Вовча Гора.

Минуло 78 років з тих пір, коли гітлерівських нацистів прогнали з рідної землі, проте зло, яке ніби в 1945-му було остаточно переможене й спалене дотла, 80 років потому відроджується з попелу та стає на ноги. Ми тримаємося. Як у 1944 очистили свою землю від нацистських загарбників, так і зараз вичистимо звідси рашистських.

День визволення України від нацистів у 247-й день нашої боротьби стає символом: результатом нашої боротьби неодмінно стає визволення нашої України. Захоплена територія стає вільною. Так завжди було в минулому, так точно буде у майбутньому.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих воїнів, що мужньо визволяли Чорний Острів та навколишні села покладанням квітів до пам’ятників визволителів краю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь