A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Про відповідальність сільгоспвиробників!

Дата: 06.10.2022 11:08
Кількість переглядів: 305

Фото без описуСільгоспвиробники продовжують збиральну кампанію – на полях ще залишається буряк. Погода на Хмельниччині останніми тижнями досить сира, тож земля не встигає висихати. Вантажівки за колесами з полів можуть наносити на проїжджу частину чимало бруду, що в рази зменшує щепленню коліс з асфальтним покриттям, цим самим збільшуючи аварійність та сприяє руйнуванню дорожнього покриття.

Згідно чинного законодавства (ст. 139 ч.1 КУпАП), за пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення, передбачена відповідальність - накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Об'єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері забезпечення безпеки дорожнього та залізничного руху, а також відносини в сфері власності.

Законодавчо визначено, що власники транспортних засобів зобов'язані виключати можливість винесення на дорожні об'єкти землі, каміння, а також засмічення проїзної частини внаслідок переповнення кузова сипучими матеріалами, пошкодження тари, розвіювання безтарних вантажів, руху із незакріпленим вантажем, забруднення або запилення повітря, а також заборону руху сільгосптехніки не у транспортному положенні транспортних засобів на гусеничному ходу по проїзній частині дорожніх об'єктів.

Виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради нагадує користувачам доріг про адміністративну відповідальність за забруднення автомобільного покриття та закликає бути взаємокультурними і обережними у місцях, де з полів нанесли ґрунту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь