A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Оплата комунальних послуг - зброя у боротьбі з рашистськими окупантами

Дата: 20.09.2022 12:27
Кількість переглядів: 500

Через війну понад 10 мільйонів українців змушені були покинути свої міста й села, своє житло. Хтось – через тимчасову окупацію ворогом певних територій, хтось – через те, що тепер немає де жити, бо окупанти зруйнували чи пошкодили будинок. Водночас дуже багато сімей на заході України прийняли у своїх квартирах і будинках переселенців.

Більшість людей платять за комірне, бо усвідомлюють, що в умовах війни без цих коштів не буде води, світла, газу та чистих вулиць.

Наразі уряд на час воєнного стану заборонив припиняти надання послуг через несплату, або оплату не в повному обсязі, а також скасував пеню і штрафи. Проте це не означає, що за комуналку можна не платити. Коли війна закінчиться, борги доведеться повертати. Більшість українців розуміє це, тому платить, перебуваючи навіть за кордоном.

Люди вважають, що своєчасна оплата за ЖКП сьогодні є також зброєю у боротьбі з рашистськими окупантами.

Наприклад, в Одесі оплата за комунальні послуги (газ, воду, електрику, вивезення твердих побутових послуг) оплачується із 39 країн, де зараз перебувають біженці з Одеси. Навіть з Ісландії, Австралії, Кенії та Уганди.

Закликаємо всіх, хто може, сплачувати за сервіси ЖКГ, робити це, бо ці кошти направлені, в першу чергу, на закупівлю необхідних ресурсів і матеріалів, а також – на зарплатню працівникам підприємств.

До слова, із кадрами у комунальних підприємств країни сьогодні є величезна проблема, адже багато хто з працівників виїхав в інші області чи навіть держави, а багато хто пішов на фронт.

На західній Україні, де військові дії окупантів не зачепили житлово-комунальну інфраструктуру, ЖКП однозначно мають оплачуватися на 100%, без жодних відстрочок.

З іншого боку, дуже багато місцевих мешканців прийняли у своїх квартирах і будинках переселенців абсолютно безкоштовно. Зважаючи на те, що тягар компослуг для тих, хто дав притулок тимчасово переміщеним людям, зріс, Кабінет міністрів затвердив Порядок компенсації їм оплати за компослуги. Сума компенсації становить 14,77 гривні на 1 людину за 1 день проживання. Це приблизно 450 грн на місяць на кожну особу. Така виплата здійснюється у безготівковій формі.

Щоб отримати компенсацію, власнику житла потрібно розмістити оголошення про наявне в нього безкоштовне житло на веб-сайті "Прихисток". Після реєстрації на сайті та наступного дня після зустрічі переселенців власник житла має подати повідомлення до виконкому селищної ради. Зокрема, зазначити прізвище, ім’я та по-батькові кожної з розміщених осіб і підтвердити дані копіями їх документів (паспортів тощо). Компенсація комунальних послуг надійде на картку заявника. Водночас отримати кошти можуть лише ті власники житла, які не мають боргів за комунальні послуги.

ОПЛАТА ОНЛАЙН

Оплата за електроенергію та газ, інші комунальні послуги в Інтернеті доступна через електронні системи:

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Для оплати за електроенергію необхідно:

• клікнути на банер обраної Вами платіжної системи;

• ввести особовий рахунок, який зазначений на Вашій квитанції про оплату спожитої електроенергії або адресні дані;

• ввести дані Вашої платіжної картки будь-якого банку;

• здійснити оплату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь