A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вітання з Днем Української державності

Дата: 28.07.2022 09:56
Кількість переглядів: 452

Моя Україно ти вічна краса.

       Сьогодні ми відзначаємо нове свято, яке ідентифікує нашу націю серед багатьох інших. «Точка відліку» української державності це заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначатиметься 28 липня ? у день хрещення Київської Русі, Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а більше  тисячі років. Про введення нового свята Володимир Зеленський повідомив під час святкування 30 - річчя Незалежності України й одразу написав відповідний указ. 

«Україна починає процес повернення на рідну землю своєї історії.  видатних українців, які жили для України, боролися за Україну». «Це гетьмани Запорізької Січі, діячі часів УНР, учасники визвольних змагань, діячі культури, науки. Ми будемо повертати не тільки своїх, а і своє. Це історичні і культурні цінності нашої держави, що перебувають за кордоном, ми більше ніколи і нікому не подаруємо жоден камінчик нашої історії, не дамо окуповувати жодну сторінку нашої історії, анексувати наших письменників, науковців, спортсменів, героїв, які перемагали нацизм».

      В умовах збройної агресії рашистів проти України росія на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ російської держави – захисника традиційних цінностей, започаткованих при Київській Русі – православ'я, народності та державності. У цій системі дезінформації українці не є окремим народом, який має більш ніж тисячолітню історію державотворення, а є складовою триєдиного російського народу, а історія Київської Русі – етап російської державності. Ці тези фактично стають ідеологічним приводом для обґрунтування продовження збройної агресії російської федерації проти України.

     Ми – нація нескорених. Продовж століть росія прагнула поставити нас на коліна, але через голодомори та репресії, війни та тотальне знищення нашої нації ми виборювали нашу незалежність. Але дається боротьба великими втратами. В зоні АТО загинули славні сини Чорноострівщини  Богдан Ліщинський, Ігор Мельник, Олександр  Пасічник та Олександр Попов.

Нажаль і сьогодні ми несемо шалені втрати на теперішній українсько - рашистській війні. Це Олексій Казимир с. Захарівці, Михайло Колянов с. Ляпинці, Володимир Бабій с. Антонівка.

Всіх, хто постраждав за незалежність України, у кого поламані долі, знівечене, передчасно втрачене життя, пом'янемо нині, люди. У скорботній хвилині мовчання згадаймо наших героїв, віддамо їм шану та дяку та подумки попросимо у Всевишнього про мир на нашій землі.

     І ніщо у цім світі не втримається на неправді. Врешті, час усе розставить на свої місця. Бо на все свій час! Час розкидати каміння канув у Лету. Інший гряде час - час збирати каміння. І як не важко - зберемо і побудуємо нашу державу. І хай поможе Бог! Слава Україні! Героям слава!

Чорноострівська селищна рада.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь