A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2022 12:18
Кількість переглядів: 576

Фото без опису22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.  Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Безповоротні втрати України в цій війні - 8-10 млн. осіб, які загинули під час бойових дій, через окупаційний терор та голод в тилу, примусовий вивіз. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 28 тисяч сіл.

День встановлено в Україні “…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань… згідно з Указом Президента України “Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні” від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000.

22 червня 2022 року – 119-й день війни росії проти України. На жаль, сьогодні війна знову прийшла в Україну. Через вісім десятиліть росія знову принесла на нашу землю повномасштабну і криваву війну. І після нападу на Україну в 2014 році, і особливо з початком вторгнення в лютому 2022-го рф фактично повторює на українській землі найстрашніші злочини нацистської Німеччини.

Російські загарбники спалюють цілі міста та села, вбивають військових та цивільних, наносять ракетні ударі по житлових будинках, лікарнях, школах, вокзалах та інших цивільних об'єктах навіть у далеких від фронту містах. Агресор застосовує нелюдський окупаційний режим на захоплених територіях, а також використовує увесь свій арсенал зброї, окрім хіба що ядерної: від авіанальотів та артобстрілів до фосфорних бомб і ударів балістичних ракет.

Однак ми віримо, що зовсім скоро на нас чекає перемога, яка буде дуже важливою для всього українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь