A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Шановні жителі громади!

Дата: 18.05.2022 15:34
Кількість переглядів: 395

Фото без опису18.05.2022 року відбулось засідання міждисциплінарної команди при Чорноострівській селищній раді. Розглянуто ряд питань, які, на нашу думку, є проблемними та потребують правильного вирішення. Зокрема, про створення сім’ї патронатного вихователя.

Переважно в громаді живуть сім’ї, які виховують своїх дітей в українських традиціях: допомагають їм здобути освіти, визначитись з професією, вести домашнє господарство, поважати працю та людей!

Але є родини, які знаходяться в складних життєвих обставинах. Чи батько, чи мати, а інколи і разом, маючи шкідливі звички, не помічають як ростуть їх діти… Щомісячно Службою у справах дітей Чорноострівської селищної ради здійснюється контроль за умовами утримання та виховання дітей, які проживають у таких сім’ях. Територіальний центр соціального обслуговування надає соціальні послуги, вирішує побутові проблеми. 

Бувають випадки, коли  при безпосередній загрозі для життя або здоров'я дитини, орган опіки та піклування приймає рішення про негайне відібрання дитини від батьків і влаштування її до інтернатного закладу.

На теперішній час реформами освітянської галузі передбачено ліквідацію дитячих будинків-інтернатів. Основним принцип визначено – діти мають виховуватись в сім’ях! Ряд законодавчих актів затвердили нові форми сімейного виховання.

Однією з таких форм є ПАТРОНАТНІ сім’ї,  які здійснюють тимчасовий догляд ( до 6 місяців) і виховання дитини догляд в період подолання нею та її батьками складних життєвих обставин. Таким сім’ям держава гарантує допомогу .

СОЦІАЛЬНІ ВИПЛАТИ патронатному вихователю складають – 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину. Так, з 01.01.2022 року така соціальна допомога становить для дітей віком:

- від 0 до 6 років – 3842 грн х 2,5 = 9605 грн/ місяць за 1 дитину;

від 6 до 18 років – 4790 грн х 2,5= 11350 грн/ місяць на одну дитину.

Прожитковий мінімум зростає .

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років ( для жінок), від 35 до 65 років (для чоловіків), які мають позитивний досвід у вихованні дітей;

-  не можуть поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною;

-  повинні пройти курси спеціальної підготовки.

Якщо ваша родина готова допомогти дитині, вам необхідно звернутися до Служби у справах дітей Чорноострівської селищної ради за адресою: смт.Чорний Острів, провулок Вовчогоранський, 3.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь