Майстер-клас з випікання Великодніх пасок
Випікання пасок до Великодня - особливе дійство, яке раз на рік відбувається на багатьох українських кухнях. Не менш важливим питанням, окрім рецептів, закупок і підготовки, є правильно обраний день.
Головну великодню страву готують на Страсному тижні і для цього є три дні: середа, четвер і субота. У понеділок-вівторок пекти паски зарано, в Страсну п'ятницю не можна, як, само собою, і у Великдень.
За церковними настановами найкраще паску пекти в Чистий четвер або у Велику суботу, тобто для вірян східного обряду - 21 чи 23 квітня
Слідуючи цим гарним традиціям, вчора, 21 квітня, в Чистий четвер, відбувся майстер-клас з випікання Великодніх пасок для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території нашої громади. Майстер-клас провели кухарі Чорноострівського навчально-виховного комплексу.
Щиро дякуємо усім хто долучився!