A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Не пали траву! Не спопеляй свою Землю!

Дата: 16.05.2022 10:55
Кількість переглядів: 501

Фото без описуСпалювання сухих рослинних залишків стало для деяких наших громадян настільки звичним, що навіть теперішня ситуація в державі не «включила» їхні мізки. І поки на фронті воїни борються за нашу землю, є ті, хто в тилу її спопеляє!

3 березня 2022 р. внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Крім того, статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено покарання за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі від 3060 до 6120 грн. а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень. За ті ж дії, вчинені на природоохоронних територіях, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн. 

Закликаємо усіх повідомити сусідів, близьких, знайомих про можливі страшні наслідки від спалювання трави. Якщо Ви стали свідками підпалів, повідомляйте поліцію чи місцеву владу. Не мовчіть, не покривайте злочинців! Україна починається з кожного з нас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь