A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Шановні мешканці Чорноострівської громади!

Дата: 16.03.2022 15:15
Кількість переглядів: 320

Українська армія тримає оборону і дає відсіч російським загарбникам. Наші військові роблять усе, аби захистити країну. Збройним силам України зараз, як ніколи, потрібна надійна підтримка, в тому числі у забезпечені військової техніки паливно-мастильними матеріалами.

В той же час на території області останніми днями спостерігається значне збільшення кількості пожеж в екосистемах, для ліквідації яких підрозділами ДСНС витрачається значна кількість палива, яке так необхідне нашим збройним силам.

Крім того. До ліквідації пожеж в екосистемах на тривалий термін залучається значна кількість особового складу та техніки пожежно-рятувальних підрозділів, що в свою чергу може вкрай негативно позначитись на оперативному реагуванні при виникненні пожеж в житловому секторі та інших об’єктах. Також, слід зазначити, що пожежі в природних екосистемах завдають значної шкоди нашому довкіллю, яке і так зазнає значного негативного впливу внаслідок воєнних дій.

Враховуючи вищевикладене, а також з метою недопущення виникнення пожеж в природніх екосистемах та перекидання їх на стратегічні, військові об’єкти, об’єкти критичної інфраструктури, населені пункти та торфовища, виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради застерігає Вас від вчинення неправомірних дій на території нашої громади та нагадує Вам:
Згідно з чинним законодавством, спалювати суху рослинність ЗАБОРОНЕНО.

Адміністративна відповідальність: статтею 77-1  Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності, або її залишків передбачено накладення штрафу: на громадян - від 10(170 грн.) до 20 (340 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб -   від 50(850грн.) до 70(1190грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20(340грн.) до 40(680 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 70 (1190 грн.) до 100 (1700грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Кримінальна відповідальність: стаття 245 Кримінального Кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу: «Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом - караються штрафом від 300 (51 000 грн.) до 500 (85 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років».
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь