A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вітання з Днем українського добровольця!

Дата: 14.03.2022 11:43
Кількість переглядів: 303

Фото без описуДобровольчий рух існував у багатьох державах світу здавна. Особливо широко добровольчий рух сформувався в нашій країні після буремних подій Майдану та захоплення російським агресором Криму та Донбасу. Коли війна носила справедливий характер, який викликав патріотизм. 

Саме 14 березня 2014 року в Києві з Майдану Незалежності, після подій Революції Гідності, на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці. Там розпочалась підготовка до участі в боротьбі за територіальну цілісність України. Весною 2014-го майже біля всіх обласних, районних військкоматів з’явились черги громадян, які вирішили стати на захист своєї України від ворога. 

Частина цих добровольців і нині несуть військову службу у лавах Збройних Сил України. Як у 2014 році, коли вони брали участь в антитерористичних операціях на Сході країни, так і тепер з початку російської військової агресії та початку неоголошеної війни, з кінця лютого 2022-го в Україні масово піднялись добровольці. 

Ще у січні 2017 року Верховна рада України, з метою зміцнення патріотичного духу в українському суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань, прийняла Постанову «Про встановлення Дня українського добровольця». 

У цей день українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Добровольці та воїни України – це люди з гарячими та хоробрими серцями, високим почуттям обов’язку задля захисту своєї країни від будь-якого ворога. Вічна слава героям, які полягли за Україну! Подвиг українських добровольців житиме у віках. 

Сьогодні добровольці всієї України та Чорноострівської ТГ своєю звитягою творять нову сторінку літопису України і світу. 

Слава Україні! Перемога за нами! Україна понад усе!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь