Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вітання з днем землевпорядника

Дата: 11.03.2022 13:21
Кількість переглядів: 496

Фото без описуЗемлевпорядкування - одна з найдавніших професій. Історичні літописи свідчать про те, що ще до прийняття християнства, понад 1000 років тому, у Київській Русі вже проводили вимірювання землі.

Першими землевпорядниками були межувальники, які встановлювали та закріплювали межі і видавали документи, що засвідчували право на землю. Ще тоді землевпорядники були шановними людьми, адже в їхніх руках перебувало головне багатство - земля, основа для функціонування всіх сфер діяльності людини. Розвиток суспільства в усі часи був пов’язаний з землею, яка і зараз залишається головним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства. В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни – її землі.

Професійне свято – День землевпорядника - відзначається в Україні щорічно у другу суботу березня з 1999 року, коли таким чином Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Спілки землевпорядників України. В 2022 році День землевпорядника України припадає на 12 березня.

Землевпорядники слідкують за тим, щоб земля використовувалась раціонально і ефективно. Від їх професіоналізму залежить, наскільки погосподарськи використовується земля, в якому стані вона буде передана нащадкам. Тож, чим вищий рівень компетентності осіб, які створюють і регулюють земельні відносини, тим вищим і безпечнішим буде розвиток суспільства. Важливою ланкою в органах місцевого самоврядування, та зокрема в Чорноострівській селищній раді, є відділ земельних відносин. Очолює відділ Маначин Валерій Іванович, спеціалістом відділу є Гулівата Анжела Анатоліївна.

Землевпорядкування - це система заходів, направлених на виконання рішень державних органів в області користування землею. Це свого роду генеральний план, який визначає характер господарства, його розміщення і розмір. Землевпорядник - спеціаліст, який володіє знаннями про земельне право, земельний кадастр, землевпорядкування та управління земельними ресурсами, має відповідну освіту та належну кваліфікацію.

Обов’язками землевпорядника є: організація ефективного використання земель, їхня охорона, контроль за дотриманням земельного законодавства; ведення земельнооблікової документації, проведення заходів із землевпорядкування.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь