A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вітання з днем землевпорядника

Дата: 11.03.2022 13:21
Кількість переглядів: 456

Фото без описуЗемлевпорядкування - одна з найдавніших професій. Історичні літописи свідчать про те, що ще до прийняття християнства, понад 1000 років тому, у Київській Русі вже проводили вимірювання землі.

Першими землевпорядниками були межувальники, які встановлювали та закріплювали межі і видавали документи, що засвідчували право на землю. Ще тоді землевпорядники були шановними людьми, адже в їхніх руках перебувало головне багатство - земля, основа для функціонування всіх сфер діяльності людини. Розвиток суспільства в усі часи був пов’язаний з землею, яка і зараз залишається головним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства. В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни – її землі.

Професійне свято – День землевпорядника - відзначається в Україні щорічно у другу суботу березня з 1999 року, коли таким чином Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України з земельних ресурсів і Спілки землевпорядників України. В 2022 році День землевпорядника України припадає на 12 березня.

Землевпорядники слідкують за тим, щоб земля використовувалась раціонально і ефективно. Від їх професіоналізму залежить, наскільки погосподарськи використовується земля, в якому стані вона буде передана нащадкам. Тож, чим вищий рівень компетентності осіб, які створюють і регулюють земельні відносини, тим вищим і безпечнішим буде розвиток суспільства. Важливою ланкою в органах місцевого самоврядування, та зокрема в Чорноострівській селищній раді, є відділ земельних відносин. Очолює відділ Маначин Валерій Іванович, спеціалістом відділу є Гулівата Анжела Анатоліївна.

Землевпорядкування - це система заходів, направлених на виконання рішень державних органів в області користування землею. Це свого роду генеральний план, який визначає характер господарства, його розміщення і розмір. Землевпорядник - спеціаліст, який володіє знаннями про земельне право, земельний кадастр, землевпорядкування та управління земельними ресурсами, має відповідну освіту та належну кваліфікацію.

Обов’язками землевпорядника є: організація ефективного використання земель, їхня охорона, контроль за дотриманням земельного законодавства; ведення земельнооблікової документації, проведення заходів із землевпорядкування.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь