A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 13:49
Кількість переглядів: 487

Відповідно до  Указу Президента, починаючи з 2006 року, 14 грудня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. Обрана вона була не випадково, адже саме цього дня, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

У 1986 році спільна праця тисяч людей різних професій – енергетиків, будівельників, військових, медиків, інженерів та науковців зупинила критичне поширення радіоактивних речовин із зруйнованого реактора 4-го енергоблока Чорнобильської АЕС.

 Неймовірно високою ціною самовідданості,  людяності та відповідальності за свою роботу у ті трагічні часи стали втрачені у мирний час їхні життя та здоров’я.

Ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС триває й нині.

Вшанування подвигу ліквідаторів найбільш масштабної техногенної катастрофи, яка призвела до радіоактивного забруднення навколишнього природного середовища, є святим обов’язком перед тими, кого вже нема поряд з нами,  та щодо тих людей, які зараз живуть, працюють та мають активну громадську позицію.

Вчинки цих людей, здійснені в екстремальній ситуації та під час подальших дій із подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС,  є  безцінним досвідом для прийдешніх поколінь та прикладом життєвої мужності для молоді.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь