A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Продовжуємо встановлювати контейнери для збору сміття

Дата: 30.09.2021 14:38
Кількість переглядів: 769

Фото без описуЖитлово-комунальне господарство – це одна з найважливіших галузей господарського комплексу громади, що забезпечує його життєдіяльність та створює комфортні умови проживання для населення.

Питання збору та утилізації твердих побутових відходів на сьогоднішній день стало найактуальнішим і потребує нагального вирішення. Актуальність проблеми полягає в тому, що тверді побутові відходи створюють санітарно-гігієнічну та епідеміологічну небезпеку внаслідок неприємних запахів та шкідливих хімічних сполук, які можуть бути присутні або утворюються в них при біологічному розкладанні органічних компонентів відходів.

Відсутність належних умов для збору та вивезення твердих побутових відходів створює передумови для забруднення території, порушення благоустрою, що не тільки негативно впливає на довкілля (передусім на якість підземних, поверхневих вод та ґрунтів), але й псує естетику сіл. Це спричинює незручності як для населення, так і для гостей, приводить до збільшення скарг від жителів населених пунктів.

Тому проблема якісного збирання та вивозу сміття є однією з найбільш актуальних для нашої громади. Організація системи  збору та вивезення ТПВ у громаді матиме не тільки позитивне економічне та екологічне значення, а й соціальне, сприятиме покращенню якості життя в громаді, запобіганню захворюваності населення, покращення естетичного вигляду територіальної громади. 

Для реалізації поставлених цілей виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради поетапно розробляє проектно-кошторисну документацію на будівництво контейнерних майданчиків для збирання сміття та проводить роботи по їх будівництву. На сьогоднішній день розроблено ПКД на будівництво 19-ти майданчиків: 8-ми в селі Мар’янівка, 8-ми в селі Грузевиця та 3-х в селі Осташки на суму майже 910 тис.грн. В селі Осташки будівельні  роботи завершені, в селі Мар’янівка будівництво набирає обертів (фото).

В першому кварталі поточного року за кошти громади придбано 105 контейнерів, ємністю 1,1 куб.м. для сміття на суму 966,0 тис.грн. В 2019-2020 рр. за кошти місцевого бюджету побудовано 18 контейнерних майданчиків на суму 696,0 тис.грн., проводились роботи з утримання МВВ, було розроблено та затверджено 5 маршрутів, по яких здійснюється вивіз ТПВ із 21 населеного пункту громади.

Станом на сьогоднішній день вивозом сміття забезпечено 100% всі населені пункти, які входять до складу Чорноострівської ТГ. Збір та вивіз ТПВ проводить Чорноострівське КП «Рембуд» частково на сміттєвий полігон м. Хмельницького (укладено договір між Чорноострівським КП «Рембуд» та КП «Спецкомунтранс» Хмельницької міської ради на утилізацію ТПВ). Вивіз відходів на полігон здійснюється транспортом КП «Рембуд», а саме вантажним сміттєвозом СБМ, 2016 року випуску, придбаного в 2016 році за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь