Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Продовжуємо ремонтувати дороги!

Дата: 10.09.2021 13:55
Кількість переглядів: 1715

Фото без описуЧорноострівська територіальна громада  вбачає свій розвиток, як розвиток самостійного багатофункціонального утворення з стійкою та збалансованою економікою, активним і взаємовідповідальним громадянським суспільством, комфортним сільським середовищем, яке б забезпечувало високий рівень життя населення та сприятливих умов для суспільної та господарської діяльності.

Актуальним питанням у функціонуванні громади є стан дорожнього покриття та тротуарів основних функціонально значимих доріг на території селищної ради.

Мережа автомобільних доріг є невід’ємною частиною єдиної транспортної системи, що забезпечує роботу всіх галузей промисловості і сільського господарства, соціальний розвиток суспільства.

Транспортний комплекс Чорноострівської селищної ради включає дві дороги державного значення : Т-23-11 Хмельницький-Волочиськ та Т-23-02 Чернелівка-Городок-Смотрич, майже 180 кілометрів комунальних доріг, а також обласні та районні дороги.

Для забезпечення сталого економічного і соціального розвитку територіальної громади, відповідно до основних цілей, завдань та основних заходів Програми соціально-економічного розвитку Чорноострівської селищної ради на 2019-2021 рр.,  наразі реалізується декілька інфраструктурних проектів по ремонту дорожньо-транспортної мережі на території населених пунктів Чорноострівської селищної ради.

Незадовільний стан доріг державного підпорядкування, інтенсивний транспортний рух, скарги мешканців та депутатів Чорноострівської селищної ради спонукало виконавчий комітет на розробку та реалізацію проектів по капітальному ремонту покриття тротуарів вздовж доріг державного значення між адміністративним центром нашої громади- селищем Чорний Острів та селами Ляпинці та Вовча Гора.

Відсутність якісного тротуару сприяє підвищеному рівню дорожньо-транспортних пригод. Тротуари, по якому ходять люди, знаходяться в аварійному стані та викликають масове невдоволення у власників транспортних засобів, пішоходів, створюють соціальну напругу. Люди змушені ходити по узбіччі, проїзній частині. Наявний стан покриття тротуарів не відповідає технічним вимогам і безпеці дорожнього руху, а потребує ремонту.

Ці три населені пункти тісно пов’язані  між собою. Безперервно іде потік людей по вулиці Садовій смт Чорний Острів та селом Ляпинці та по вулиці Антонівське шосе смт Чорний Острів та селом Вовча Гора: мешканці ідуть на роботу і з роботи, діти ходять до загальноосвітньої школи, в садочок, музичну школу, в лікарню та амбулаторію, в селищну раду. Ввечері молодь іде на розважальні заходи в селище Чорний Острів.

Капітальний ремонт тротуару передбачає оновлення зношеного покриття тротуару на сучасні матеріали, а саме – тротуарну плитку, що підвищує рівень експлуатації тротуару.

Фінансування даних проектів здійснюється за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій та бюджету громади, а саме:

-Капітальний ремонт – відновлення покриття тротуару по вул.Садова в смт Чорний Острів:

Кошти субвенції-500 тис.грн

Кошти бюджету громади-795,1 тис.грн

Загальний бюджет проекту- 1295,1тис.грн.

-Капітальний ремонт – відновлення покриття тротуару по вул.Антонівське шосе в смт Чорний Острів (будівельні роботи  розпочнуться з 01.10.2021р.):

Кошти субвенції-500 тис.грн.

Кошти бюджету громади-835,8тис.грн.

Загальний бюджет проекту- 1335,8тис.грн.

Одним із пріоритетних напрямків  розвитку нашої громади  визначено  розвиток дорожньо-транспортної мережі, яка знаходиться у нашій комунальній власності. Доріг комунального підпорядкування на території громади майже 180км. Негативний стан доріг та під’їзних шляхів до місць проживання громадян  унеможливлює  надання належної медичної, пожежної допомоги, належних адмінпослуг, підвищує рівень аварійності на дорогах.

  До 2016 року на поточний ремонт доріг комунальної власності виділялись мізерні кошти. Завдяки реформі децентралізації, місцеві громади виділяють в рази більше коштів на ремонт дорожнього покриття. Так, у нашій громаді за період 2016-2020рр. стан наших доріг комунальної власності - вулиць населених пунктів - значно покращився. В поточному році виконавчий комітет розпочинає якісно новий рівень поточних ремонтів наших вулиць – це укладання асфальтного покриття.

         Станом на сьогодні проводиться поточний ремонт дорожнього покриття  по вул.Лесі Українки в с.Осташки на суму 852,6 тис.грн з місцевого бюджету.

    Село Осташки- одне із найбільших населених пунктів Чорноострівської громади. Вулиця Лесі Українки – центральна вулиця села, на якій розташовано заклади соціального спрямування населеного пункту. Капітальний ремонт дорожнього покриття дасть можливість мешканцям села без перешкод добратися до своїх осель та до закладів соціальної сфери, дітям – до навчальних закладів.

Стан розвитку дорожнього господарства Чорноострівської об’єднаної територіальної громади на сьогодні свідчить про певні труднощі, зумовлені недостатнім фінансуванням дорожньо-ремонтних робіт порівняно з нормативними потребами.

Виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради намагається провести розподіл коштів на поточний ремонт доріг враховуючи принцип соціальної справедливості для всіх 21-го населених пунктів громади. Багато населених пунктів мають навіть грунтові дороги, які необхідно ремонтувати. Незважаючи на ці виклики, виконавчий комітет докладає максимум зусиль для створення сприятливого середовища проживання у сільській місцевості, зростання добробуту і підвищення якості життя населення. Наразі виконано поточних ремонтів вулиць:

- Село Лапківці вул.Судакова, Цесаренка, Сахнюка, Шевченка на суму 188,7 тис.грн;

- Село Рідкодуби вул. Центральна, Садова, Набережна, Мирна, Кумановської, на суму 240,1 тис.грн.;

- Село Осташки вул.Шевченка, Нижня рибна, Миколи Іщака на суму 142,9 тис.грн.;

- Село Грузевиця вул. Шевченка, Нова, Лісова, Молодіжна, Пасічна, Сонячна, Набережна, Гагаріна, Гвардійська, пров.Шкільний, Гвардійський на суму 326,8 тис.грн.;

- смт Чорний Острів вул.Незалежності на суму 37,4 тис.грн.

Крім цього, до кінця 2021 року заплановано провести ремонтів доріг на суму понад 1205,2 тис.грн по наших населених пунктах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь