A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Пам’яті героя

Дата: 25.08.2021 14:39
Кількість переглядів: 1383

Сьогодні сумний день в Чорноострівській громаді. В цей день 25 серпня 2014 року, як не з нами Пасічник Олександр Валерійович, воїн, який власним життям як і тисячі українців зупинив нахабних російських агресорів. Пасічник Олександр Валерійович – санітарний інструктор 8-го окремого полку спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України, сержант. Народився 19 березня 1982 року в селищі міського типу Чорний Острів Хмельницького району Хмельницької області. Закінчив загальноосвітню школу селища міського типу Чорний Острів.

У 2000-2001 роках проходив строкову військову службу в лавах Збройних сил України. Служив у 2-й роті охорони 101-ї окремої бригади охорони Генерального Штабу.

Після армії служив у спеціальному підрозділі Міністерства внутрішніх справ України.

2014 року добровольцем мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив санітарним інструктором 8-го окремого полку спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України (військова частина А0553 місто Хмельницький).

З літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Іловайськ Донецької області.

25 серпня 2014 року сержант Пасічник у складі групи на бронетранспортері виконував бойове завдання з прикриття розвідувальної групи у районі висоти Савур-Могила (Шахтарський район Донецької області). Бойова машина прикриття потрапила під артилерійський обстріл російських бойовиків. Внаслідок обстрілу сержант Пасічник загинув.

31 серпня 2014 року похований на кладовищі селища міського типу Чорний Острів Хмельницького району Хмельницької області.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (04.06.2015; посмертно).

Залишились дружина, донька та син.

Рішенням 7-ї сесії Чорноострівської селищної ради від 29 квітня 2016 року в селищі міського типу Чорний Острів вулицю Першотравневу, де народився Олександр Пасічник, перейменовано на його честь.

Сьогодні до Чорного Острова прибули його побратими щоб вручити матері героя Знак народної пошани та покласти квіти на його могилу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь