A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відповідь на петицію

Дата: 29.07.2021 14:41
Кількість переглядів: 585

Фото без опису

 

До виконавчого комітету Чорноострівської селищної ради надійшла електронна петиція, яка набрала необхідну кількість голосів для її розгляду, щодо ремонту ділянки автодороги, що знаходиться між вул.Болохівською та вул.Садибна 1а в м. Хмельницькому з влаштуванням тротуару та вуличного освітлення.

         Питання, які порушені у даній петиції не належать до компетенції та повноважень Чорноострівської селищної ради, оскільки дані вулиці розташовані в межах міста Хмельницького.

         Одним із пріоритетних напрямків  розвитку нашої громади  визначено  розвиток інфраструктурних об’єктів ОТГ, в тому числі дорожньо-транспортної мережі, яка знаходиться у нашій комунальній власності.

 На території Чорноострівської селищної ради в 21-му населеному пункті рахується понад 175 кілометрів доріг комунальної власності, які потребують ремонту. За період 2016-2020 рр. в населених пунктах громади  було виконано поточних ремонтів доріг на суму понад 11 млн. гривень. На 2021 рік заплановано провести поточний ремонт дорожнього покриття комунальних доріг громади на суму 3 млн. гривень.

До 2016 року на поточний ремонт доріг комунальної власності виділялись мізерні кошти. Завдяки реформі децентралізації, місцеві громади виділяють в рази більше коштів на ремонт дорожнього покриття.

Виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради намагається провести розподіл коштів на поточний ремонт доріг враховуючи принцип соціальної справедливості для всіх 21-го населених пунктів громади. Багато населених пунктів мають навіть грунтові дороги, які необхідно ремонтувати, аби мешканці у осінньо-зимовий період могли добратися до своїх осель та до закладів соціальної сфери, діти – до навчальних закладів. Незважаючи на ці виклики, виконавчий комітет докладає максимум зусиль для створення сприятливого середовища проживання у сільській місцевості.

          За період 2016-2020 років з метою забезпечення безпеки дорожнього руху та комфортного проживання в сільській місцевості на території населених пунктів громади було проведено ряд капітальні ремонтів доріг та тротуарів:

    1. Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Олександра Пасічника в смт Чорний Острів з влаштуванням тротуарів.
    2. Капітальний ремонт тротуару по вулиці Садова в смт Чорний Острів (між с. Мар’янівка та смт Чорний Острів).
    3. Капітальний ремонт тротуару по вулиці Центральна в селі Грузевиця.
    4. Капітальний ремонт по вулиці Антонівське шосе в смт Чорний Острів (площа ім.Магдебурського права).
    5. Поточний середній ремонт дорожнього покриття по провулку Вовчогоранському в смт Чорний Острів.

 

На 2021 рік заплановано:

  1. Капітальний ремонт тротуару по вулиці Садовій в смт Чорний Острів ( між с. Ляпинці та смт Чорний Острів).
  2. Капітальний ремонт тротуару по вулиці Антонівське шосе в смт Чорний Острів ( між с.Вовча Гора та смт Чорний Острів).

          Джерело фінансування ремонту доріг залежить  від того, в чиєму управлінні та комунальній власності знаходиться така  дорога.

           Комунальні дороги — відповідальність громади конкретного міста, селища чи села.

Тому, відповідно до ч. 3 ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян» якщо питання, порушенні в одержаному органом державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, об’єднаннями громадян або посадовими особами зверненні, не входять до їх повноважень, то воно в термін не більше п’яти днів пересилається ними за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється особа, яка подала звернення.

На виконання даної статті виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради направляє звернення Хмельницькій міській раді за належністю для розгляду в межах повноважень та надання відповіді Чорноострівській селищній раді і заявнику у встановлений чинним законодавством термін.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь