A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Створимо парк у нашій громаді!

Дата: 28.07.2021 16:40
Кількість переглядів: 1105

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад запропонував органам місцевого самоврядування створити 1551 новий парк, по одному в кожній територіальній громаді.

На виконання підпункту 4 пункту1 протокольного рішення за результатами селекторної наради під головуванням Заступника Керівника Офісу Президента України К. Тимошенка, яка відбулась 05 липня 2021 року, щодо створення парків і скверів на підвідомчих територіях та можливості виділення коштів у 2022 році на фінансування відповідних заходів, виконавчий комітет Чорноострівської селищної ради замовив розроблення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт парку в селі Вовча Гора.

Ділянка (зелена зона) парку знаходиться поблизу КНП «Чорноострівська лікарня Чорноострівської селищної ради» в селі Вовча Гора, на відстані 0,2 км від адміністративного центру громади - смт Чорний Острів. Дана ділянка включає палацовий комплекс ХІХ ст. Вілла Гура. До цього часу збереглися господарські будівлі палацу та кінний завод. На території парку збереглися 200-літні липи та сосни. Також на території парку розташовано старовинне єврейське кладовище, де похований відомий духовний лідер єврейського народу равин Ісраель Авраам Мазал. В 2019 році єврейська громада провела відновлення кладовища та його благоустрій. Милуючись красою Вовчої Гори відомий український байкар Леонід Глібов, який вчителював у Чорному Острові,  написав вірш «Журба», а пізніше відомий український композитор Микола Лисенко написав на ці слова пісню «Стоїть гора високая …».

Використовуючи ландшафтне розміщення парку, архітектурні та історичні об’єкти – пам’ятки ми прагнемо створити єдину ландшафтно-відпочинкову зону, де як місцеві жителі так і гості громади зможуть не тільки відпочити, а й помилуватись мальовничими краєвидами навколишніх сіл, полів та річок Південного Бугу та Мшанця, прогулятись звивистими алеями парку Вовчої Гори та відчути подих історії, неповторну красу Поділля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь