A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Шановні cуб’єкти господарювання!

Дата: 28.07.2021 15:48
Кількість переглядів: 637

Фото без опису

 

На адресу селищної ради надійшов інформаційний лист від управління держпраці у Хмельницькій області щодо виконання доручення Державної служби України з питань праці в частині виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання.

         Доводимо до вашого відому, що за період з 1 до 26 липня поточного року на території Хмельницької області інспекторами праці  проведено 103 інспекційних відвідувань, під час яких виявлено 256 найманих працівника без належного оформлення трудових відносин.

          Місцевим органам влади доручено посилити співпрацю з питань зниження рівня не задекларованої праці, активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо вимог чинного законодавства та повноважень контролюючих органів, в тому числі можливих страхових санкцій за виявлення порушень трудового законодавства, та заниженого рівня оплати праці.

         При веденні вами  господарської діяльності рекомендуємо звернути увагу на вимоги  Закону України « Про основні засади державного нагляду( контролю) у сфері господарської діяльності» від 27.04.2021 року № 877.

         Звертаємо вашу увагу, що за результатами виявлення неоформлених трудових відносин, роботодавець може бути притягнутий до відповідальності, в тому числі шляхом сплати ухвалених на 2021 рік  штрафних санкцій в сумі  від 65 000 грн . Недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні сума штрафної санкції складає 18 000 грн.

         З більш детальною інформацією ви можете ознайомитись на сайті Державної служби України з питань праці та у іншій зручний для вас спосіб.

Для попередження можливо виявлених порушень пропонуємо звернутися у фінансовий відділ селищної ради, фахівці якого нададуть вам практичну допомогу та зазначать порушення, які на думку управління держпраці  та Головного управління Пенсійного Фонду України  у Хмельницькій області мають місце.

         Сподіваємося на подальшу партнерську співпрацю спрямовану на розвиток ринку праці в громаді,  наповнення селищного бюджету, зміцнення інфраструктури громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь