A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Тетралізовані екскурсії по містечку Чорний Острів та літературно-краєзнавчому музею (Літературно-краєзнавчий музей імені Леоніда Глібова)

Дата: 13.07.2021 09:28
Кількість переглядів: 2167

Фото без описуДо 655-ї річниці першої згадки про Чорний Острів, 465-ї річниці надання Магдебурзького права та Всеукраїнського фестивалю народної творчості та ремесел "Чорноострівський ярмарок" пройшли тетралізовані екскурсії по містечку та літературно-краєзнавчому музею (Літературно-краєзнавчий музей імені Леоніда Глібова)

Під час театралізованої екскурсії можна було пережити події, що відбувалися в містечку, дізнатися, які ситуації траплялися з героями, хто з ким спілкувався, а хто з ким конфліктував, як жили люди різних національностей, хто управляв містечком, де люди молилися.

У другій половині XVIII ст. Міхал Пшездзецький на місці замку князів Вишневецьких поставив палац. У Білій залі був портрет гр. Лізи Пшездецької пензля Франца Вінтергальтера, були тут також портрети пензля Альфонса Муратона. В сусідньому залі висіли портрети родини Прездзецьких, Олізарів, Мостовських пензля італійського портретиста Маттео Баччеллі, який проживав у Чорному Острові, в англійському будинку з терасою на березі річки. В Жовтому салоні був портрет Іренея Залуського та роботи Петро Тенерані. В Довгій залі знаходився великий образ св. Ієроніма пензля Доменікіно. Король Станіслав Август пропонував за цей образ 5000 дукатів. В костелі біля палацу були образи пензля Бачеллі. Чорноострівський парк був закладений Марією Мостовською (Прездецькою). Чорний Острів належав пізніше гр. Лізі Пшездецькій та її доньці гр. Марії Валевській. На острів вів міст на ланцюгах, а на самому острові був італійської архітектури палац. Музичним оркестром в Чорному острові керував Луіджі Тоніні. Чорний Острів не був жодного разу проданий, а переходив по спадковості. Досі у маєтку збереглися чотири грубки і дубові сходи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь