A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Святкування 655-ї річниці першої згадки про Чорний Острів, 465-ї річниці надання Магдебурзького права та Всеукраїнського фестивалю народної творчості та ремесел "Чорноострівський ярмарок"

Дата: 12.07.2021 18:03
Кількість переглядів: 2948

А ми продовжуємо відроджувати прадавні традиції. Цими вихідними у мальовничому історичному містечку Чорний Острів гучно відвирував третій Всеукраїнський фестиваль народної творчості та ремесел "Чорноострівський ярмарок". Вперше подібні заходи організовували на території населеного пункту майже 500 років тому. Сучасний фестиваль приурочили символічно до ювілею селища 655-річниці першої згадки про Чорний Острів, 465-ї річниці надання Магдебурзького права.

Впродовж двох днів народні колективи із  областей України, зокрема й місцеві, давали творчі концерти у населених пунктах громади, а саме: смт. Чорний Острів та с. Грузевиця.

З самого ранку на центральній площі серця Чорноострівської громади вирували святкування. На сцені, що була встановлена на центральному  майдані, не вгавали співаки і танцюристи. Майстри, що попривозили свої вироби, облаштувати містечко ремесел, в якому можна було і прикупити якусь річ собі на згадку, і просто помилуватись рукотворною красою. А помилуватися тут було чим. Місцеві та приїжджі умільці попривозили дерев’яні вироби, оздоблені філігранними візерунками, вироби з різного начиння. Для малечі працювало містечко атракціонів, а для дорослих та гостей влаштували пізнавальні тетралізовані екскурсії по видатних місцях селища.

Старостинські округи Чорноострівської громади презентували свої уміння та навики у кулінарній справі. Безліч різноманітної випічки, запашні короваї, крученики, пироги та неймовірна кількість страв від яких ломилися столи. У місцевому парку розмістили фотозони біля яких можна було зробити собі селфі на згадку.

З нагоди свята Чорноострівський селищний голова Михайло Дзісь відзначив подяками та подарунками активних місцевих жителів за небайдужу громадську позицію та плідну роботу на користь громади.

Уже надвечір епіцентр святкування вщент заполонили і дорослі й малеча. Окрім місцевих жителів послухати пісень у виконанні колективів з різних куточків України приїхали люди звідусіль. Кульмінацією свята стало вражаюче  шоу театру вогню «Майстри іллюзіону» м. Хмельницький. А завершила святкування молодіжна дискотека. Святкування вдалося на славу!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь