Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Прийміть щирі вітання з Міжнародним днем музеїв!

Дата: 18.05.2021 12:27
Кількість переглядів: 1009

 

Фото без описуМіжнародний день музеїв з'явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію російської організації про установу цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента ICOM: «Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь у нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї і суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій».

В Україні День музеїв виходить далеко за межі професійного свята. Цей день має, без перебільшення, загальнонаціональну вагу. Адже здатність зберігати і примножувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і розвиненість будь-якої нації.  

Шановні працівники музеїв, ми переконані, що Ваш високий професіоналізм, самовідданість і надалі сприятимуть розвитку духовності, підвищенню рівня освіченості громадян нашої держави, утвердженню гуманістичних ідей в суспільному житті.

Висловлюємо Вам, шановні працівники музеїв, щиру вдячність за натхненну працю й вірність професії. Сердечно бажаємо Вам творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, благополуччя і достатку, здоров'я та щастя, непохитної віри у світле майбутнє України.

Прийміть щирі вітання з Міжнародним днем музеїв!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь