Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Назавжди в наших серцях!

Дата: 11.05.2021 16:14
Кількість переглядів: 1440

Фото без описуЛіщинський Богдан Вікторович

(22.06.1992 – 11.05.2015)

Сьогодні, шість років тому, обірвалося юне життя нашого земляка, командира 2-го розвідувального взводу розвідувальної роти 81-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України, лейтенанта Ліщинського Богдана Вікторовича.

Народився 22 червня 1992 року в селі Мартинівка Хмельницького району Хмельницької області. Закінчив 9 класів загальноосвітньої школи села Мяр’янівка Хмельницького району, у 2010 році - Чорноострівський професійний аграрний ліцей.

З 2010 року в Збройних силах України. У 2010-2011 роках проходив військову службу за контрактом у 8-му окремому полку спеціального призначення Збройних сил України (військова частина А0553, місто Хмельницький).

У 2011 році вступив до Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (нині - Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, місто Львів) на факультет аеромобільних військ та розвідки. У 2015 році закінчив факультет високомобільних десантних військ та розвідки Військової академії (місто Одеса).

З 2015 року служив на посаді командира розвідувального взводу розвідувальної роти 81-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України (військова частина, польова пошта В4745, місто Дружківка Донецької області).

З 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Позивний «Зверь».

11 травня 2015 року розвідувальна група на чолі з лейтенантом Ліщинським вийшла на бойове завдання з метою проведення розвідки в районі відповідальності батальйону. У ході виконання бойового завдання, поблизу села Водяне Ясинуватського району Донецької області, розвідувальна група десантників натрапила на диверсійно-розвідувальну групу противника та прийняла бій. Під час бою лейтенант Ліщинський загинув від кульового поранення в груди.

14 травня 2015 року похований на кладовищі села Мартинівка Хмельницького району.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (22.09.2015; посмертно).

29 квітня 2016 року рішенням 7-ї сесії Чорноострівської селищної ради вулицю Червоноармійську селища міського типу Чорний Острів Хмельницького району перейменовано на вулицю Богдана Ліщинського.

Вічна пам’ять герою!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь