A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Хто вмирає в боротьбі, у серцях живе навіки

Дата: 19.02.2021 15:02
Кількість переглядів: 953

Фото без описуЇх назвали Небесною Сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Сьогодні ми відзначаємо дату, яку продиктувала сама історія, яку українці вибороли патріотизмом, прагненням до свободи, прагненням жити гідно на своїй землі. В смт. Чорний Острів відбувся мітинг пам’яті «Хто вмирає в боротьбі, у серцях живе навіки». До слова запрошується Чорноострівський селищний голова Михайло Семенович Дзісь. Він наголосив про необхідність пам’ятати ці дні. Ніхто не в праві забути морозні дні 2013 – 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті. Лягли квіти та лампадки пам’яті до пам’ятного знаку «Героям Небесної сотні та захисникам України» від Чорноострівського селищного голови Михайла Дзіся, народного депутата України Сергія Лабазюка, голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк, депутатського корпусу та працівників селищної ради, організацій та установ.

Зі словами дяки та шани нашим героям звернулися учениця Мар’янівської гімназії Даша Литвинюк та народний аматорський ансамбль української пісні «Чорноострівчанка». Духовне слово до учасників мітингу проголосив настоятель римо – католицького костелу Успіння Богоматері отець Віктор.

Для нас святим обов’язком є вшанування Героїв, адже найвищою нагородою для загиблих є наша пам’ять. І скільки б не пройшло років, не зітруться імена тих, хто не повернувся з Майдану, з АТО. Пам’ятаймо їх.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь