A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

До уваги платників податків

Дата: 08.02.2021 08:46
Кількість переглядів: 721

Фінансовий відділ Чорноострівської селищної ради інформує, що Законом України від 04.12.2020 р. № 1072 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запровадження з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV – 2»(далі – Закон № 1072), який набрав чинності 10 грудня 2020 року опублікований у виданні «Голос України» 09.12.2012.р) передбачено наступні зміни:

  1. Законом № 1072 передбачено списання податкового боргу, загальна сума якого за усіма податками і зборами не перевищує 3060 грн., у будь – якого платника податків, крім платників, що перебувають у процедурі банкротства, та платників, які мають податковий борг по митним платежам.
  2.  Також передбачено можливість прощення фінансових санкцій. Для цього платнику податків необхідно звернутись до контролюючого органу за місцем обліку його податкового боргу із заявою в довільній формі про намір скористатись зазначеною нормою Закону № 1072 та забезпечити протягом шести місяців з дня набрання чинності Закону № 1072 погашення грошовими коштами основної суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням), що виникло станом на 1 листопада 2020 року, та своєчасну і у повному обсязі сплату поточних податкових зобов’язань.
  3. Також передбачено відстрочення податкового боргу, яке надається платникам податків – фізичним особам, у тому числі само зайнятим особам, у яких станом на 1 грудня 2020 року загальний розмір податкового боргу ( у тому числі штрафні санкції, пеня та проценти за користування розстроченням/відстроченням) у сумі, що не перевищує 6 800 гривень.

Відстрочення  такого податкового боргу буде здійснюватися без укладання окремого договору із платником. Відстрочення надається без нарахування процентів за користування відстроченням.

У разі погашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу не пізніше визначеного строку (29 грудня 2021 року) штрафні санкції і пеня  на такі сплачені відстрочені суми не застосовуються та не нараховуються.

Якщо платник достроково сплатив відстрочений до 29 грудня 2021 року податковий борг, то він повідомляє контролюючий орган про таку дострокову сплату шляхом надсилання листа у довільній формі. Разом з тим, у випадку непогашення платником повної суми відстроченого податкового боргу до настання визначеного строку, а також у разі її погашення після 29 грудня 2021 року штрафні санкції і пеня на відстрочені суми, що залишаться непогашеними, будуть нараховуватись у загальному порядку згідно з вимогами ПКУ.

Щоб скористатися вище зазначеним правом, в зв’язку з внесеними змінами платнику податків необхідно звернутись з відповідною заявою довільної форми до контролюючого органу, де обліковується такий податковий борг.

Зазначену заяву платник може подати як у паперовому вигляді ( особисто звернувшись до контролюючого органу або надіславши листа), так і в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету.

  1. Надано право на списання заборгованості по єдиному соціальному внеску фізичним особам  - підприємцям (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) та особам, які проводять незалежну професійну діяльність. Списання сум заборгованості з єдиного внеску можливе при виконанні таких умов:

? відсутність у суб’єкта звернення доходу (прибутку) від його діяльності з 01.01.2017 до 01.12.2020 року;

? подання до 01.03.2021 року державному реєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи фізичної особи -  підприємця заяви про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності (якщо така заява не була подана раніше); для осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, або у період з 01.01.2017 року до дати подання заяви провадили таку діяльність  - до податкового органу заяву про зняття з обліку як платника єдиного внеску(якщо така заява не була подана раніше);

? подання до 01.03.2021 року до податкового органу звітності з єдиного внеску за період з 01.01.2017 р. до 01.12.2020 року.

Для списання зазначеним категорія суб’єктів господарювання необхідно до 1 березня 2021 року звернутися до податкового органу з відповідною заявою.

Списання заборгованості щодо недоїмки зі списання єдиного внеску, несплаченої станом на 01.12,2020 року здійснюватиметься за період з 01.01.2017 до 01.12.2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь