Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Робота з відновлення лісу

Дата: 25.11.2020 11:37
Кількість переглядів: 862

Фото без описуОсінь – це друга «гаряча» пора для лісівників, адже розпочинається осіння клопітка робота з відновлення лісу. На Вовчій Горі завжди буяв правічний ліс з дубовими насадженнями. Нажаль з плином часу ці могутні велети були знищені, а ліс занепав. Але завдяки кропіткій праці лісівників державного підприємства «Проскурівське лісове господарство» очільник Бурковський Вадим Ігорович  та працівників Чорноострівської селищної ради були висаджені на лісовій плантації рідкісні не лише для нашого лісу, а й для України цінні породи дерев метасеквоя китайська,  ялиця біла, псевдо цюга мемфіса, модрина європейська  та  дуб червоний.

Створення лісових культур має першорядне значення для вирощування високопродуктивних лісових насаджень відповідно до типу лісорослинних умов. Для створення лісів потрібно вкласти клопітку працю лісівників, які з притаманною їм відповідальністю відносяться до цієї благородної  справи. Для посадки в лісових розсадниках треба виростити стандартні сіянці, які вирощуються в Славутському лісництві та привозиться посадковий матеріал з Закарпаття. Лісівники зібрати насіння основних лісоутворюючих порід і виростити його в лісових розсадниках. Посадка в осінній період проводиться  після закінчення вегетаційного періоду.

У цій клопіткій роботі в працівників ДП “Проскурівське лісове господарство” є надійні помічники-працівники Чорноострівської селищної ради. Саме посадка нового лісового масиву розширила для нас знання про нові лісові дерева, а й культуру посадки дерев.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь