A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Година Землі! Де починається екологічна відповідальність бізнесу?

Дата: 22.02.2018 16:44
Кількість переглядів: 865

В останні роки український бізнес із дедалі більшою зацікавленістю звертає увагу на соціальну відповідальність та розробляє різноманітні проекти в тому числі й в сфері зменшення свого впливу на навколишнє природне середовище.

Фото без опису

За оцінками Українського екологічного клубу “Зелена Хвиля”, найбільш популярними екологічними ініціативами українських компанії – членів мережі Глобального договору ООН – є запровадження “зеленого офісу”, природоохоронні проекти та просвітницькі заходи.

Це безперечно позитивні кроки бізнесу. Та разом з тим, справжня екологічна відповідальність бізнесу починається, коли компанії намагаються мінімізувати свій вплив на довкілля в тих аспектах, де цей вплив є найбільшим. Скажімо, для електрогенеруючої чи вуглевидобувної компанії “зелений офіс” може бути елементом екологічної відповідальності, але не може бути її основою. Екологічна відповідальність таких компаній не може базуватися на зменшенні використання паперу чи скороченні споживання електроенергії на кілька тисяч кіловат годин.

Будь-яка компанія перед усім має визнати: наша діяльність справляє негативний вплив на природне середовище, найбільш вагомим цей вплив є в тому, що…. Й вже звідси розробляти політику екологічної відповідальності.

Для тієї ж енергогенеруючої компанії набагато доцільніше брати за основу екологічної відповідальності збільшення частки відновних джерел енергії в структурі енергогенеруючих потужностей чи зменшення споживання органічного палива на одиницю виробленої електричної енергії. Для різноманітних консалтингових та інших “офісних” компаній, справді, основою може бути запровадження принципів зеленого офісу чи висадження дерев. Для телекомунікаційних компаній основою екологічної відповідальності могло б стати зменшення електромагнітного випромінювання від обладнання, яке ними експлуатується, та запровадження новітніх послуг, що дозволяють зменшити використання паперу клієнтами чи кількість подорожей. Виробники напоїв передусім повинні дбати про збір та переробку пляшок чи використання матеріалів, які розкладаються в навколишньому середовищі. Реалізатори нафтопродуктів могли б звернути увагу на покращення екологічних характеристик палива, яке вони реалізують, а також на проведення інформаційних кампаній серед водіїв щодо екологічного водіння авто і т.д., і т.п.

Саме таким чином  має будуватися екологічна відповідальність бізнесу.

Фото без опису

Для організацій та компаній існує багато можливостей підтримати Годину Землі 2018: від вимкнення світла у будівлях на одну годину разом з цілим світом, поширення інформації про Годину Землі серед своїх прихильників, покупців, орендаторів, партнерів і клієнтів, до фінансової підтримки та сертифікації «Зеленого офісу».

Вимкніть світло у Ваших будівлях, спорудах та приміщеннях на одну годину о 20:30 в суботу, 24 березня 2018 року, щоб символічно приєднатися до світового природоохоронного руху. Для великих будівель та споруд відповідальні особи мають забезпечити процес відключення неважливого освітлення, у тому числі неонових ламп, на території Вашої компанії, на Годину Землі.

Фото без опису

Залучіть до підтримки Години Землі всі рівні організації Вашої компанії, від директорів до адміністративного персоналу. Поширюйте інформацію про Годину Землі серед Вашого персоналу за допомогою електронної пошти, повідомлень, постерів, смс, інтранету, веб-сайтів, асоціацій персоналу та комітетів. Заохочуйте колег та їхні родини до участі в Годині Землі 24 березня та до можливих дій заради природи на робочому місці та вдома.

Після закінчення Години Землі Ваша компанія може взяти курс на екологічно відповідальний бізнес для того, щоб щодня зберігати природу. Встановіть в офісі освітлювальні прилади, які реагують на рух. Вимикайте принтери, комп’ютери, монітори, мікрохвильові печі та кавоварки з розеток наприкінці робочого дня. Сортуйте сміття та здавайте його в переробку. Це лише деякі з шляхів, якими Ваша компанія може розпочати робити кроки назустріч Планеті. Якщо Ви хочете системно підійти до питання, організуйте Ваш офіс за принципами «Зеленого офісу», який встановлює екологічні стандарти для різних складових офісного життя.

Фото без опису

Будьте в авангарді позитивних змін та надихайте людей та організації робити добро для природи нашої країни! Цього року Година Землі запрошує всіх українців до національних парків, заповідників та інших природних об’єктів України. Люди мають знати більше про природу навколо нас, милуватися нею, допомагати її зберегти. Що любимо, те оберігаємо! Організації та люди можуть посильно допомогти – попрацювати волонтерами, надати обладнання, послуги, матеріали чи фінансову допомогу за потребою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь