A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Ювілей 200-річчя з моменту освячення храму!

Дата: 17.08.2020 11:09
Кількість переглядів: 1375

15 серпня, в Урочистість Успіння Пресвятої Богородиці, прихожани костелу Внебовзяття Пресвятої Діви Марії, що розташований у містечку Чорний Острів, святкували ювілей 200-річчя з моменту освячення храму.

... Ніжно-голубим небом пливли білі-білі хмаринки. Світлі промені золотавого сонця теплою ласкавістю обціловували хрест, що височіє над іменинником – костелом. Пахло літом, духмяним цвітом. Легкий вітерець вигойдував хвилі широкого ставка, що плескався за плакучими вербами. Різноманітні пташині голоси лунали з маленького романтичного острівця, що виріс посеред водойми за спиною кремезного костелу Внебовзяття Пресвятої Діви Марії. Ось така природна ідилія, що зливалася із святістю хорових піснеспівів, які розносились довкруж блаженного храму.

На Урочистість Внебовзяття Пресвятої Діви Марії прибули не лише тутешні парафіяни, а й прихожани із сусідніх парафій, запрошені гості та небайдужі християни з сусідніх сіл. Подарунком для присутніх була презентація книги Ярослава Сумишина «Чорноострівській спадок Речі Посполитої» Усі бажаючі могли придбати вражаючу, сповнену минувшиною, цікаву книгу.

Божественну Євхаристію провадив єпископ Ян НЄМЄЦ Кам'янець Подільської дієцезії. Завітали і священики з різних парафій та релігійних конфесій. Велика подяка Господу за те, що у нашій громаді, а саме у містечку Чорний Острів, мирно вживаються всі релігійні конфесії. УГКЦ «Святого апостола Андрія Первозванного» настоятель о. Роман. ПЦУ «Преображення Господнього» настоятель о. Віталій та винуватець свята Римо-Католицький храм настоятелем якого, декілька років назад, став отець Віктор Ткач. Більше того, Православна Церква та Римо-Католицька розташовані майже в притул одна до одної. Та це не є перешкодою співіснування . Адже, як зазначив Чорноострівській селищний голова Михайло ДЗІСЬ, який звернувся зі словами вітань та щирими побажаннями до священнослужителів та парафіян, що Бог є Любов та для усіх вірних Він один! І у такий значущий день, нехай Господь подарує парафіяльній громаді мир, здоров’я, достаток, спокій та велику любов, щоб Божа ласка та опіка сповнили серця кожного милосердям та надією, а парафія і надалі залишалась прикладом справжньої єдності та порозуміння для всієї громади! Хай Господь обдаровує всіх многими літами, міцним здоров’ям, духовною силою, наснагою, дарує всесильну свою допомогу у щирій праці на славу Христової Церкви, громади та всієї України! Особливі слова подяки були адресовані о. Віктору, який за зовсім короткий час свого перебування настоятелем храму, своєю жертовною молитвою та підтримкою, великою працею, вмінням організувати, значимо відновив храм. Не можна не подякувати і всім добродіям, що жертвують на поміч для цього костелу, адже кошти потрібні не малі, щоб реконструювати храм.

Парафіяни з великою радістю переживали це свято, та дякували Богові за костел, який вистояв важкі часи радянської епохи. І уже 30 років ,з моменту відновлення служб, приймає усіх вірних у свої обійми, височіючи над історичним містечком Чорний Острів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь