Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Пам’ятаємо героїв незалежної України

Дата: 21.07.2020 14:18
Кількість переглядів: 1307

Фото без опису6 липня 2020 року виповнилося сто років з дня битви під Чорним Островом між вояками УНР та більшовиками, яка закінчилася перемогою українців. З нагоди річниці у селищі встановили меморіал, в якому увіковічнили пам'ять полковника Євгена Мишковського. Саме за цей бій головнокомандувач українського війська Симон Петлюра удостоїв його звання генерала-хорунжого армії УНР.

Пам'ятний знак на честь вояків УНР у вигляді двох гранітних каменів з мармуровою таблицею встановлено на місці, де смертельно поранили Євгена Мишковського. Поруч на стіні зображений потяг, у якому пересувався штаб УНР сто років тому, на землі встановлено шматок залізничної колії. Тоді червоноармійці підірвали залізничну колію перед переправою до станції Чорний Острів. Внаслідок цього неподалік селища затонули шість вагонів.

Постаті Євгена Мишковського і його бойових соратників нагадують сьогоднішні часи. Він був кадровий офіцер російської імператорської армії, але пам'ятаючи своє українське коріння, козацьке походження, яке прищеплювала мама змалечку, добре знав, якою має бути рідна земля і яким має бути її майбутнє.

Сьогодні  обласна Громадська організація «Силовик» Всеукраїнського об’єднання «Країна», під орудою Ігоря Бухера нагородила відзнаками найбільш активних учасників створення в Чорному Острові меморіалу «Борцям за волю України» це Михайло Дзісь – селищний голова,  Сергій Миропольський – ФОП, Олексій Бойчук – ФОП, Олена Буяр – вчитель Чорноострівського НВК, Анатолій Бєлєванцев - головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Чорноострівської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь