A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Кращі шоукейси запровадження автентичних культурних фестивалів

Дата: 09.07.2020 13:24
Кількість переглядів: 1048

Фото без описуРеформа децентралізації є однією з найпомітніших реформ України останніх років. Вона переорієнтувала громади на самостійність та ініціативу. Жителі маленьких міст та сіл мають рівні права на отримання культурних послуг як і жителі великих міст. В рамках проекту «Децентралізація та реформа культурних послуг», який реалізовується громадською організацією «Товариство дослідників України», у партнерстві з міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки Швейцарії (Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC) практика місцевого самоврядування Всеукраїнський фестиваль народної творчості та ремесел «Чорноострівський ярмарок» визнаний одним з кращих в Україні та презентований у виданні «Кращі шоукейси запровадження автентичних культурних фестивалів, практики створення культурних просторів та об’єктів». Автор практики Бєлєванцев Анатолій Васильович, головний спеціаліст з питань культури, національностей, релігій і туризму відділу освіти, культури, молоді і спорту виконавчого комітету Чорноострівської селищної ради.

Фестиваль відроджує традиції старовинного ярмаркування, яке побутувало в Чорному Острові, ремесла та техніки народних майстрів краю, народної кухні, популяризує архітектурні та природні історичні пам’ятки містечка, яке занесене до реєстру малих історичних міст України.(Постанова кабінету міністрів України) від 26 07 2001 року № 878).

Фестиваль народного мистецтва та ремесел «Чорноострівський ярмарок» є одним з стратегічних проектів, які проходять в історичних локаціях Чорного Острова. Основна ідея фестивалю - відтворення історичної минувшини містечка, ремесел, які побутували на території, формування ярмаркової культури того часу. Залучення майстрів народних ремесел та вітчизняних виробників до проекту та відродження самобутнього народного мистецтва, яке є симбіозом польської, єврейської та української культури. Саме ці народності населяли його. В програмі фестивалю є ряд локацій: ярмарок вітчизняних товаровиробників,  арт-проект «Галявина байок Леоніда Глібова», ярмаркове містечко, ігрові локації для дітей, народні ігри, майстер-класи  з декоративно-ужиткового мистецтва та ремесел, арт-зони по вивченню старовинних танців, квест «В пошуках панського скарбу», велике концертне дійство та багато іншого.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь