A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2020 14:06
Кількість переглядів: 1032

Фото без опису…Пам’ять людська немає кордонів і меж! Через десятиліття зі спогадів наших дідів та бабусь, очевидців, солдат приходять до нас розповіді про найстрашнішу і найжорстокішу в історії України війну. Війну не на життя, а на смерть, війну в якій фашистська армада несла Україні довічне рабство або повне знищення нації.

22  червня 1941 року о 4 ранку, мить…, коли віроломний напад фашистських військ розколов мирне небо України, яка одна з перших пізнала смерть та розруху. Кілька довгих років, одних із найдовших років у житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі.

Страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих люди слухали урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. Важко передати, якою трагедією для них був перший день війни. Але і в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий і перемога буде за нами. Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління у покоління.

Згідно Указу Президента України щорічно, 22 червня, в Україні проводяться пам’ятні заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Сьогодні за участі голови Чорноострівської селищної ради Михайла Дзіся, представників селищної ради, місцевого самоврядування, установ, відбулось покладання квітів до пам’ятника та могили воїнам-визволителям нашого краю, приурочені пам’яті загиблих захисників Вітчизни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь