Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2020 14:06
Кількість переглядів: 1065

Фото без опису…Пам’ять людська немає кордонів і меж! Через десятиліття зі спогадів наших дідів та бабусь, очевидців, солдат приходять до нас розповіді про найстрашнішу і найжорстокішу в історії України війну. Війну не на життя, а на смерть, війну в якій фашистська армада несла Україні довічне рабство або повне знищення нації.

22  червня 1941 року о 4 ранку, мить…, коли віроломний напад фашистських військ розколов мирне небо України, яка одна з перших пізнала смерть та розруху. Кілька довгих років, одних із найдовших років у житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі.

Страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих люди слухали урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. Важко передати, якою трагедією для них був перший день війни. Але і в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий і перемога буде за нами. Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління у покоління.

Згідно Указу Президента України щорічно, 22 червня, в Україні проводяться пам’ятні заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Сьогодні за участі голови Чорноострівської селищної ради Михайла Дзіся, представників селищної ради, місцевого самоврядування, установ, відбулось покладання квітів до пам’ятника та могили воїнам-визволителям нашого краю, приурочені пам’яті загиблих захисників Вітчизни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь