A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Медицина дружня до людей громади»

Дата: 03.06.2020 14:46
Кількість переглядів: 2566

Хто з нас сьогодні не хворіє? Напевне таких людей дуже мало. Сьогодення кидає справжні виклики. Сьогодні бути здоровим – це справжній квест. Дорогі ліки, відсутність сучасного обладнання та кваліфікованих працівників стають вже національною загрозою. Зустріти справжнього лікаря чуйного, дбайливого та ще й безкорисливого це рідкість. Тому в Чорному Острові фахівці медичних установ працюють під девізом: «Медицина дружня до людей».

Останнім часом завдячуючи селищному голові Михайлу Семеновичу Дзісю за кошти місцевого бюджету придбано сучасний апарат УЗД вартістю один мільйон вісім тисяч гривень.

Охорона здоров’я жителів громади, а це мешканці 21 села завжди була пріоритетним завданням для селищної ради. Перша земська лікарня в Чорному Острові була побудована ще в 1817 році і розрахована на сім ліжок та вважалася однією з найбільших лікарень повіту. Зараз в Чорноострівській ОТГ успішно працюють комунальне некомерційне підприємство «Чорноострівська лікарня Чорноострівської селищної ради» на 40 ліжок цілодобового стаціонару, комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Чорноострівської селищної ради», 15 ФАПів та 2 амбулаторії.

Покрашення життєвого рівня громадян з питань охорони здоров'я та підвищення медичного престижу і благоустрою громади, медичний та соціальний захист всіх категорій громадян громади є основними пріоритетами цих закладів. За невеликий проміжок часу вдалось виконати повну комп’ютеризацію робочих місць, а в зв’язку з початком медичної реформи в лікарні впроваджено медичну інформаційну систему «МІС», та виконано реєстрацію в e-Health. Укладено Договір з НЗСУ про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій по 5 пакетам медичної допомоги:

  • амбулаторна медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та ургентну стоматологічну допомогу;
  • стаціонарна допомога дорослим та дітям з не хірургічними (соматичними) захворюваннями;
  • хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;
  • стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям;
  • мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям.

Звичайно коштів по договорах з сімейними лікарями та послугами вторинної ланки медицини, які надає Національна служба охорони здоров’я вистачає лише на половину. Тому величезне навантаження на утримання медицини падає на місцевий бюджет селищної ради. На сьогодні профінансовано на потреби медицини громади 1 мільйон 785 тисяч 614 гривень.

Під час реформування медицини та масової пандемії коронавірусу медицина вимагає особливої уваги та значного фінансування галузі. В цей нелегкий час особливо неоціненною є допомога благодійників та небайдужих людей.

Днями в комунальне некомерційне підприємство «Чорноострівська лікарня Чорноострівської селищної ради» завітала делегація ТОВ «Волочиськ-агро» підрозділу агропромхолдингу «Астарта - Київ» очолювана генеральним директором Володимиром Івановичем Турчинцем. Також були присутніми перший заступник генерального директора, депутат Хмельницької обласної ради Сергій Володимирович Зозуля, регіональний директор ВП АФ «Хлібороб» Ніна Іванівна Словіцька, заступник генерального директора Людмила Пилипівна Адамчук. Генеральний директор Володимир Турчинець особисто передав необхідне обладнання та вкрай важливі матеріали у час епідемії COVID-19 медикам. Було вручено апарат ШВЛ «BLIZAR» вартістю 500 тисяч гривень, пульсоксиметр, безконтактний вимірювач температури, кисневі маски, захисні костюми і окуляри, респіратори, медичні маски, бахіли на загальну суму 89 тисяч 758 гривень.

Слова вдячності за працю, розуміння небезпек сьогодення, які стоять перед лікарями під час боротьби з корона вірусом звучали від генерального директора Володимира Івановича Турчинця на адресу колективів лікарні та центру де головними лікарями є Євген Басараб та Вероніка Тарашевська. Він наголосив, що сьогодні без соціально відповідального бізнесу неможливо здійснити медичну реформу та закликав бізнесменів долучитись до справи охорони здоров’я громадян.

Чорноострівський селищний голова Михайло Семенович Дзісь наголосив, що зараз дуже важливо підтримати лікарні, аби жителі громади могли своєчасно отримати якісну допомогу, адже найвища цінність на Землі - це люди. Ми вдячні Віктору Петровичу Іванчику - генеральному директору агропромхолдингу «Астарта-Київ» за допомогу медичним закладам Чорноострівської громади. Сьогодні медичні заклади громади повинні бути готовими до будь-яких викликів сьогодення, коли в країні щодня фіксують нові випадки інфікування на COVID-19. Благодійна допомога, яку надали Володимир Іванович Турчинець зі своєю командою для нас вкрай важлива. Голова від усієї громади щиро подякував за цю вагому підтримку та наголосив на подальшу співпрацю.

Спільними зусиллями ми здолаємо виклики та негаразди сьогодення!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь