A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

До відома громадськості!

Дата: 19.05.2020 15:42
Кількість переглядів: 815

Фото без опису17.04.2020 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу».

Згідно з яким:

- забруднення повітря речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил карається штрафом від 30600 до 61200 гривень або обмеженням волі до 3 років (ст.241 ККУ);

- знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом карається штрафом від 91800 до 153000 гривень або обмеженням волі від 2 до 5 років (ст.245 ККУ);

- випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах карається штрафом від 3060 до 6120 гривень (ст.771 КУ про адміністративні правопорушення).

Також,  з рослинними залишками  як правило горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. При горінні гуми, наприклад,  утворюється канцерогенна сажа, яка викликає респіраторні захворювання  оксидами  сірки.

На присадибних ділянках рослини нерідко окропляють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави. Найбільше пестицидів містить бадилля картоплі, яке ми так рясно окропляємо від колорадського жука.

На природних ділянках і газонах вогонь знищує насіння і коріння трав’янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння. А знищення природної листяної підстилки призводить до збільшення в 2-4 рази промерзання ґрунту.

Саме тому, зважаючи на збільшення кількості загорянь у природних екосистемах, закликаємо громадян суворо дотримуватись правил пожежної безпеки у весняно-літній період.

 

Виконком Чорноострівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь