A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

… «А пам’ять повертає імена»

Дата: 13.05.2020 10:27
Кількість переглядів: 884

Фото без описуЦьогоріч ми відзначаємо 75 річницю перемоги над нацизмом. Свято 9 Травня стало священним для кожного з нас. Немає жодної сім'ї, якої б не торкнулося горе. На захист Вітчизни піднялися всім народом і зуміли відстояти право на мирне життя. Берегти свою рідну Батьківщину, бути патріотами – саме так учить нас жити старше покоління.

 В братській могилі села Вовча Гора, на вічний спочинок пішли 119 воїнів ІІ-го Українського фронту 117 стрілецького корпусу генерала Гордєєва, його частини брали участь у звільненні від гітлерівських загарбників населених пунктів Чорний Острів, Миколаїв, Антонівку, Малі Орлинці, Грузевицю, Мар’янівку. 8 березня 1944 року після блискавичної атаки підрозділів 3-ї гвардійської танкової армії Чорний Острів було визволено від нацистських  окупантів. У боях за селище та його околиць загинуло 220 воїнів різних національностей. Серед них і стрілок 22 гвардійської мотострілкової бригади уродженець Сумської області Роменського району Шулешко Петро Степанович 1910 року народження. В 1944 році був призваний в ряди радянської армії, а 7 березня 1944 загинув у битві біля хутора Брідок. Це 9 травня особливе для нас. Вперше  відвідав могилу свого дідуся відвідав внук полковник, заступник начальника Української військово-медичної академії Олег Іванович Шулєшко.

Пам’ять про визволителів свято бережуть чорноострівчани. На братській могилі в 1954 році споруджено пам’ятник. А ще стоять тут сосни, ялини, схиливши своє віття над могилою загиблих воїнів. Щороку, весною на День Перемоги над нацизмом сюди приходять люди щоб вшанувати пам’ять загиблих воїнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь