A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

14 жовтня: Покрова, День козацтва і захисника України

Дата: 16.10.2019 15:06
Кількість переглядів: 1776

Фото без опису14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято – День захисника України.
14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І. до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами. 2014 року українське суспільство відреагувало на російське збройне вторгнення, внаслідок чого підсилилися європейські та антирадянські тенденції декомунізації. Президент України Петро Порошенко встановив 14 жовтня святкування Дня захисника України й скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого.

 В переддень цих величних свят для кожного українця в Чорноострівській ОТГ відбулись  урочистості та святковий концерт. Всіх присутніх, а це ветерани АТО та військовослужбовці ВЧ та представники комунальних закладів привітали:  настоятель римо – католицького костелу Успіння Богоматері отець Віктор,  Чорноострівський селищний голова Михайло Дзісь.

Хвилиною Пам’яті, хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували вічну пам’ять тих, хто віддав своє життя,  відстоюючи ідеали миру, добра, справедливості. 

Мистецькі вітання пролунали в адресу захисників України від подільського поета – пісняра Миколи Дорожка та виконавців його пісень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь