A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Пам'ятка про податкову заставу!

Дата: 10.06.2019 11:12
Кількість переглядів: 730

 

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Фото без описуПлатниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.

Базою оподаткування  є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для фізичних осіб  нараховується  виходячи із сумарної загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток за ставками, встановленими за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року  за 1 кв.м. бази оподаткування.

Податок на нерухоме майно нараховується з загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток, що перевищують:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості -  120 кв. метрів;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), -   180 кв. метрів.

У разі коли платник податків не сплачує податок на нерухоме майно в установлені законодавством строки, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу  на сплату податкового боргу.

Одночасно з цим  виникає право податкової застави, яке  поширюється на будь-яке майно платника податків, яке перебуває в його власності (господарському віданні або оперативному управлінні) у день виникнення такого права,  а також на інше майно, на яке платник податків набуде прав власності у майбутньому виникає право податкової застави на майно, що належить боржнику.

Після  погашення заборгованості  на суму податкового боргу нараховується пеня та штрафна санкція.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь