Чорноострівська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

30 річниця виводу військ з Афганістану

Дата: 15.02.2019 15:42
Кількість переглядів: 930

Фото без описуЩорічно на державному рівні українська спільнота відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.  15 лютого 2019 року виповнюється 30 років з моменту закінчення завершального етапу виведення радянських військ із Афганістану. Воєнно-політична спецоперація СРСР в Афганістані 1979–1989 років тривала 9 років, 1 місяць і 19 днів. Афганська війна жорстоко зачепила всіх її учасників, і особливо їх сім’ї. Це незагоєна рана, невідступний біль. Сьогодні ми віддаємо дань мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку воїнів-інтернаціоналістів, призваних до лав Радянської Армії з України, учасників бойових дій на території інших держав, усіх, хто боронив мир та спокій у «гарячих точках» світу. В Грузевицькому СБК відбувся літературно-мистецький вечір «Рани пам’яті». Воїнів – інтернаціоналістів привітав Чорноострівський селищний голова – Михайло Семенович Дзісь.

Ми не маємо права забути тих, хто повернувся на рідну землю у цинкових гробах. Україна  втратила 3360 своїх синів, серед них є  і наші  земляки:  Батурко Олександр Григорович с. Везденьки; Іщак Микола Семенович с. Осташки;Кукурудза Олександр Павлович с. Мартинівка. На знак вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя оголошено хвилину мовчання.      Для воїнів-інтернаціоналістів вітали аматорські колективи та виконавці Грузевицького СБК.

Заходи до вшанування воїнів інтернаціоналістів та учасників інших локальних війн відбулись в закладах культури с. Везденьки, Осташки, Бережанка, Мартинівка, Антонівка, Рідкодуби та інші.

На могили загиблих воїнів лягли квіти від Чорноострівського селищного голови М. Дзіся та вдячних жителів Чорноострівської ОТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь